A döntés előzménye, hogy az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) legújabb tudományos értékelésében arra a következtetésre jutott, a BPA potenciálisan minden korcsoportban káros hatással van az immunrendszerre.
A Bodrog tele van mikroszkopikus PET-palackokkal is.
Az élelmiszer csomagolóanyagból kioldódó vegyi anyag hozzájárulhat a 2-es típusú cukorbetegség növekvő arányához.
Ezek a vegyületek használat során kioldódhatnak, és a hosszabb tárolás, melegítés, napsugárzás, valamint a mikrohullámok még tovább növelhetik az ételeinkbe jutott mennyiséget.
Veszélyes anyagok kerülhetnek az élelmiszereinkbe a műanyagedényekből, így oldódnak ki.
Már alacsony koncentrációban is károsítják a hormonrendszert pedig mindehol ott vannak.
Egyre népszerűbbek azok a trendek, amik az ételek előre csomagolását hirdetik. A divatos hóbort ugyanakkor jelentős kockázatokkal is járhat, ami nem csak az elhízás.