Bpa
Az Európai Bizottság betiltotta a BPA használatát az élelmiszerekkel érintkező anyagokban
A döntés előzménye, hogy az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) legújabb tudományos értékelésében arra a következtetésre jutott, a BPA potenciálisan minden korcsoportban káros hatással van az immunrendszerre.
Ilyen magas mikroműanyag-koncentrációt eddig még nem találtak a hazai vizekben!
A Bodrog tele van mikroszkopikus PET-palackokkal is.
Legnépszerűbb
-
Cukorbetegség
Így növelheti a cukorbetegség kockázatát a BPA - nem is gondolná mi mindenben van
Az élelmiszer csomagolóanyagból kioldódó vegyi anyag hozzájárulhat a 2-es típusú cukorbetegség növekvő arányához.
-
Dietetika
Ilyen májkárosító és rákkeltő anyagokat tartalmaznak a műanyag edények
Veszélyes anyagok kerülhetnek az élelmiszereinkbe a műanyagedényekből, így oldódnak ki.
Így növelheti a cukorbetegség kockázatát a BPA - nem is gondolná mi mindenben van
Az élelmiszer csomagolóanyagból kioldódó vegyi anyag hozzájárulhat a 2-es típusú cukorbetegség növekvő arányához.
Talán nem is tud róla, de ezt fogyasztja minden nap - ilyen mérgek lapulnak az élelmiszereinkben
Ezek a vegyületek használat során kioldódhatnak, és a hosszabb tárolás, melegítés, napsugárzás, valamint a mikrohullámok még tovább növelhetik az ételeinkbe jutott mennyiséget.
Ilyen májkárosító és rákkeltő anyagokat tartalmaznak a műanyag edények
Veszélyes anyagok kerülhetnek az élelmiszereinkbe a műanyagedényekből, így oldódnak ki.
Hormonkárosító anyagok közt élünk: elfogadhatatlanul sok biszfenol jut a szervezetünkbe!
Már alacsony koncentrációban is károsítják a hormonrendszert pedig mindehol ott vannak.
Mindent megtesz azért, hogy egészségesen táplálkozzon? A csomagolásra is figyeljen!
Egyre népszerűbbek azok a trendek, amik az ételek előre csomagolását hirdetik. A divatos hóbort ugyanakkor jelentős kockázatokkal is járhat, ami nem csak az elhízás.