A szív és az agy természetes védelmezőjéről sokan elfeledkeznek, pedig rendszeres fogyasztása egyszerűen bevezethető a napi táplálkozásba.
A klasszikus „cékla télire” nem csak savanyúság, hanem emlék, hagyomány, "otthoníz". Változtatni kár lenne rajta, de fejleszteni érdemes. Amit ma hozzátehetünk, az az, hogy okosabban, tudatosabban, s még ízletesebben őrizzük meg ezt az örökséget.
Az egyik legtöbbet emlegetett "szuperzöldség" a cékla, pontosabban a belőle készült céklalé. De vajon mit mond erről az orvostudomány? Tényleg hasznos lehet céklalét fogyasztani kemoterápia alatt vagy utána?
Ezekkel a zöldségekkel, gyümölcsökkel is feltölthetők a vitaminraktáraink.
A cékla jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni, ráadásul az is kiderült, hogy sportolóknak is tökéletes természetes teljesítményfokozó. Miért ilyen egészséges a cékla?
A céklát nem véletlenül sorolják a szuperélelmiszerek közé.