Nincsenek csodaszerek, de az biztos, hogy a spárga jótékony hatásaira már az ókorban felfigyeltek, és egyenesen csodaszerként tartották számon.
Mit szabad, és mit nem szabad enni, ha fogyni akarunk? Milyen egészséges ételeket együnk, amikor diétázunk, fogyókúrázunk?
Az elfogyasztott ételek hatással vannak a beleink működésére, a bélflórára és az emésztésre. Bélrendszerünk egészségének megőrzése szempontjából tehát egyáltalán nem mindegy, mi kerül az asztalra. Fontos, hogy változatos alapanyagokból készüljön, legyen egészséges és természetesen finom is! Ezt pedig sokszor nem egyszerű kivitelezni. Ezentúl viszont könnyebb dolgunk lesz, hisz elindult a Bio-Kult Magyarország receptsorozata, minden héten új recepttel!
A rendszeres almafogyasztás kivételes egészségügyi előnyökkel jár: csökkentheti a koleszterinszintet, a bélproblémákat és a légzőszervi megbetegedések kialakulását is.
Dr. Sárdi Krisztina gasztreoneterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa összefoglalta, hogy a nyári időszakban milyen ételek kerülendők, és azt is elárulta, hogy miért nehéz ez az időszak a hisztamin intoleranciában szenvedő betegeknek?