Ezeket látta már?

Hirdetés

Új receptsorozat indul a bélrendszer egészségét védő ételekkel - 2 recept a cikkben

Irány a recepttár, hogy meglephessük szeretteinket valamelyik egészséges fogással!

Az elfogyasztott ételek hatással vannak a beleink működésére, a bélflórára és az emésztésre. Bélrendszerünk egészségének megőrzése szempontjából tehát egyáltalán nem mindegy, mi kerül az asztalra. Fontos, hogy változatos alapanyagokból készüljön, legyen egészséges és természetesen finom is! Ezt pedig sokszor nem egyszerű kivitelezni. Ezentúl viszont könnyebb dolgunk lesz, hisz elindult a Bio-Kult Magyarország receptsorozata, minden héten új recepttel!

A Bio-Kult Magyarország csapata szeretné bebizonyítani, hogy az egészséges ételek változatosak és ízletesek. Éppen ezért indította el saját receptsorozatát az Instagramon, amivel szeretnék minél több ember figyelmét felhívni arra, hogy az egészségesebb táplálkozás egy kis odafigyeléssel bárki számára könnyen elérhető cél lehet.

A közösségi média felületen megjelent receptek összefoglalók formájában a Bio-Kult Magyarország weboldalán is elérhetők. A sorozatban mind a négy évszakra jellemző idény zöldségek és gyümölcsök is megtalálhatók lesznek az alapanyagok között, de a különböző táplálkozási irányzatokat követő emberekről sem feledkeztek meg!

A receptek között fellelhetőek húsos-, és húsmentes fogások, hal ételek, tengeri herkentyűk, különböző levesek, desszertek, egészséges nassolni valók, italok, szendvicskrémek, illetve hagyományos ételek is reform módon elkészítve.

Minden recepthez jár egy tipp is a végén, ami felhívja a figyelmet az alapanyagok élettani hatásaira, vagy épp egyéb felhasználási módjaira.

Irány a recepttár, hogy meglephessük szeretteinket valamelyik egészséges fogással!

biokult egeszsegestaplalkozas (1)

RECEPT-AJÁNLÓ

Sárgarépás lencsefasírt

Hozzávalók:
  • 500g lencse
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fűszer ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • lenmag
Elkészítés:

A lencsét válogassuk ki és áztassuk be, majd kuktában főzzük meg (így a puffadásért felelős lektinek inaktiválódnak). Hagyjuk kihűlni, és aprítsuk össze.

Miután kész a lencsepüré reszeljük bele a sárgarépát, nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük bele az apróra vágott vöröshagymát, és fűszerezzük ízlés szerint.

Az elkészült masszából formázzunk korongokat és panírozzuk a következő módon:

keverjünk össze zsemlemorzsát, lenmagot és szezámmagot egyenlő arányban, majd a keverékbe forgassuk bele a korongokat.

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, olajspray-vel néhány fújással fújjuk be a papírt és tegyük bele a kész korongokat. 200 fokon 30 perc alatt süssük ropogósra, félidőnél fordítsuk meg. Bulgurral, vagy quinoás rizzsel tálaljuk, fogyasszunk hozzá friss salátát.

Bio-Kult tipp: A hüvelyesekből készített fasírtok kiváló húspótlók lehetnek a változatos táplálkozás jegyében. Kuktában előfőzve nem okoznak puffadást, hiszen a lektinek inaktiválódni fognak. A szezámmag és lenmag kiváló vitamin-, és ásványianyagforrás, gazdagok telítetlen zsírsavakban. Ez a fogás rostban is gazdag, így a bélműködést is támogatjuk, valamint a bélflóránk baktériumait is tápláljuk.

Frissítő vitaminital

Hozzávalók:
  • 2 db narancs
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kis darab gyömbér
  • kurkuma
  • fél citrom
Elkészítés:

Hámozzuk meg a narancsot, sárgarépát és gyömbért. Tegyük a hozzávalókat turmixgépbe és szórjunk bele egy kis kurkumát. 2 dl vízzel engedjük fel, és nyomjuk bele fél citrom levét. Turmixoljuk össze és fogyasszuk el.

Bio-Kult tipp: A narancs, a sárgarépa, a gyömbér, a kurkuma és a citrom vitaminokban, ásványianyagokban és antioxidánsokban gazdag növények. A tél utáni kimerült időszakban kiemelten fontos, hogy támogassuk a szervezetünket, ezáltal hatékonyabban tudunk védekezni a különböző vírusos és bakteriális megbetegedések ellen.

Forrás: Vitaminkosár Kft.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához