Ezeket látta már?

2 óra alatt megszáríthatja a kimosott ruhákat télen ezzel a módszerrel!

mosás

Akár van szárítógépe, akár nincs, érdemes kipróbálni ennek a leleményes háziasszonynak a trükkjét, spórolhat vele!

Alix Byrne párjával egy kis garzonban él, és a nagyobb ruhadarabokat, textíliákat, mint amilyen a lepedő is, nem tudta rendesen kiteregetni, ezért folyamatosan azon gondolkozott, hogyan lehetne megoldani a problémát - számol be róla a Dailymail egy korábbi számában.

Habár, van otthon szárítógépe, de túl sok energiát fogyaszt, és a ruhák illata sem lesz tőle jó, így inkább nem használja. A ruhák gyors száradásáról viszont nem akart lemondani, ezért folyamatosan ötletelt. Először a konyhaajtóra teregette a lepedőket, de ez nem bizonyult jó ötletnek, mert az anyag magába szívta az aznapi menüsor illatát. Aztán egyszer rájött a megoldásra:

Általában a radiátor mellett tartom a szárító állványt, főleg télen, és arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a lepedőt a keretre teríteném, a végeit a radiátor mögé és az állvány alá tűrném, és a radiátorból kiáramló forró levegő megszáríthatná a ruhákat órákon belül.

Alix meg is építette a ruhasátort, ami jó ötletnek bizonyult. Alix megosztott még néhány tippet az eredmények maximalizálása érdekében:

Figyel arra, hogy a ruhasátor ne legyen teljesen zárt, azaz legyenek kis rések, ahol a pára távozni tud. Azt tanácsolta, hogy ha valaki még így is aggódik a nedvesség miatt, akkor tegyen párátlanítót a ruhák mellé.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához