Ezeket látta már?

A hagyományos szappanon megélnek a kórokozók? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

szappan, kézmosás, vírusok, baktériumok, fertőzés

Az egyik kedves rokonom ezzel idegesít az elmúlt két napban és bármit mondok, hülyének néz.

Tisztelt Orvosok! Nagyra értékelem a munkájukat, sok hasznos dolgot tanultam már a csoport által. Most egy elég fura kérdést tennék fel, mert az egyik kedves rokonom ezzel a témával idegesít az elmúlt két napban és bármit mutattok neki a témában azt mondja nincs igazam és hülyének nézz.

Az a feltevése, hogy mi hiába mossunk rendszeresen kezet kb 25-30 másodpercig, az nem ér semmit, mert mi hagyományos szappant használunk, és azzal csak átadjuk egymásnak a vírusokat és bacilusokat. Hiába győzködöm, hogy a szappan lényege, hogy tisztja a kezet, akkor sem tudom meggyőzni, és szerinte csak folyékony szappant lenne szabad használnunk. Szerinte a szappan felületén megélnek a vírusok és bacilusok.

A kérdésem az lenne van ebben igazság vagy teljes hülyeség, mert a szappan lényege, hogy elpusztítja a vírusokat és bacilusokat? Mióta itt van nálunk ezzel kábít és már nem bírom. Válaszukat előre is köszönöm és jó hétvégét kívánok.

Kedves kérdező! Sorolom:

  1. A baktériumok nem maradnak életben hosszútávon a szappan területén, mert a környezet nem felel meg az életben maradási feltételeiknek.
  2. A vírusok nem élőlények, és gazdatesten kívül relatíve hamar elbomlanak. Nem csak a szappanon, bárhol.
  3. Lassam tényleg tökönszúrom magam az önjelölt mikrobiológusoktól.

+1. A Bacillus egy nemzetség neve a baktériumokon belül, a két fogalom kb a rovar-bogár viszonyhoz hasonlítható.

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához