Ezeket látta már?

Ez a magyar cég fát ültet minden eladott étrend-kiegészítő után

faültetés

A zöld téma egyre népszerűbb napjainkban: az amazonasi és ausztrál erdőtűz, a melegedő klíma és az egyre rosszabb minőségű levegő miatt egyre többen érzik úgy, hogy tennünk kell a bolygónk védelméért.

Az egyik legelérhetőbb megoldás, amit bárki meg tud tenni a környezetéért az a faültetés: a kertes házban lakók a saját kertjükbe ültethetnek, a lakásban élők pedig adakozhatnak a faültetésre szakosodott alapítványoknak.

A faültetést támogatja a Panda Nutrition étrend-kiegészítő márka is, akik vállalták, hogy minden eladott doboz Collagen C után ültetnek egy fát. A kollagén és hialuronsav tartalmú étrend-kiegészítő segíti fiatalon tartani az arcbőrt és segít a ráncok elleni küzdelemben. Minden eladott Panda Nutrition Collagen C után 510 forintot - azaz egy fa ültetés árát - adományoznak a MyForest alapítványnak. Az akció végén ígérik, hogy beszámolnak pontosan hány fát ültettek, és fotót is közölnek majd az ültetett fákról.

Miért fontos a faültetés?

Egy 50 éves fa élete folyamán annyi oxigént termel, ami egy embernek két évre elegendő oxigén mennyiséget biztosít. Ebből következik, hogy egy 40 éves ember életéhez szükséges oxigén biztosításához 20 fára van szükség. Az oxigén termelésén túl másik előnye a fáknak, hogy megkötik a szén-dioxidot: egy 50 éves fa annyi szén-dioxidot vesz fel az élete során, amennyit egy kis fogyasztású, B vagy C kategóriás, benzines autó 1500 km alatt kibocsát.

A Föld minden lakosával számolva fejenként körülbelül 200 fát kellene ültetni ahhoz, hogy megduplázzuk a jelenlegi erdők méretét, visszanyerve így az 1700-1800-as évek erdőállományának kétharmadát. A jelenlegi erdőállomány az akkorinak nagyjából a harmada. Vagyis, messze vagyunk az ideális állapottól, ezért is fontos a társadalmi felelősségvállalás a vállalatok részéről is, akik ugyan profitorientáltak, de emellett szeretnének tenni érte, hogy unokáink is legalább olyan körülmények között élhessék az életüket, mint mi tesszük.

Az akció időtartama: 2020. január-február. Ha az akció alatt az ültetendő fák száma nem éri el a 200 darabot, a Panda Nutrition vállalja, hogy saját költségen kipótolja a hiányzó mennyiséget.

Forrás: Sajtóközlemény