Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Mi történik az öregedés során a bőrben? Így varázsolhatjuk újra fiatalossá külsőnket

Három dolgon valamint az életmódunkon múlik bőrünk állapota

Az öregedés jeleit sokféleképpen tapasztalhatjuk: energiánk csökkenni kezd, testünkbe egyre több helyen hasít a fájdalom, bőrünk megereszkedik, ráncaink elmélyülnek. Felmerül a kérdés: vajon, ha külsőnk visszakapná fiatalos megjelenését, a lelkünk is visszafiatalodna? Érdemes megpróbálni!

A bőrünk az egyik legnagyobb érzékszervünk, ezen keresztül kapcsolódunk legjobban a külvilághoz. Az életünk során ért élmények viszont meglátszódnak az arcunkon, a kezünkön, és az idő múlásával a puha vonások ráncokká mélyülnek, mintegy lenyomataként a megszerzett tapasztalatoknak. Éppen ezért bőrünk öregedéséért is két tényező felel: a külső, életmódunkból fakadó hatások, valamint a belső folyamatok, amelyeknél közrejátszik a genetika, a hormonális változások, a szervezetben zajló folyamatok hatékonyságának csökkenése is. És ez utóbbi pedig az a pont, ahol megálljt tudunk szabni az öregedésnek, és visszafordíthatjuk az időt pár évvel.

Megállíthatjuk, sőt visszafordíthatjuk az öregedést! Megállíthatjuk, sőt visszafordíthatjuk az öregedést! Forrás: gettyimages.com

A bőr esetében ugyanis – részben – három fontos összetevő van hatással az öregedés jeleire, vagyis a száraz és sápadt bőrfelszínre, a szerkezetének meglazulására, a ráncok kialakulására és az öregségi foltok megjelenésére. Ez a három pedig a bőr középső rétegében működő, a feszességéért felelős kollagén, a bőrsejtekben a bőr rugalmasságát támogató elasztin, valamint a felső rétegben a nedvességtartalmat biztosító hialuronsav (1 gramm hiarulonsav 6 liter vizet képes megkötni!).

„Elvileg a bőr saját magától termeli ezeket a fontos anyagokat, azonban idővel csökken a bőrsejtek képessége ezeknek az előállítására. Emiatt a szerkezet is gyengül, ez az oka sajnos annak, hogy egyre több ránc jelenik meg. Ezért fejlesztettük ki a NIVEA-nál az új termékcsaládot: a termékek nemcsak hialuronsavat juttatnak be a bőrbe, hanem stimulálják is a sejteket arra, hogy maguktól állítsák elő a hialuronsavat, kollagént és elasztint” – mondta Dr. Svenja Möllgaard, a NIVEA Arcápoló Kutató és Fejlesztői Laboratóriumának vezetője.

Dr. Svenja Möllgaard Dr. Svenja Möllgaard Forrás: egeszsegkalauz.hu

Dr. Möllaard azonban nem felejtette el kiemelni a külső tényezők fontosságát sem. A környezetünkből érkező hatások, ezzel együtt az életmódunk nem kevesebb, mint 90%-ban felelősek a bőrünk öregedéséért! Ilyen környezeti tényezők például a káros UVA- és UVB-sugarak, a légszennyezettség, életvitelünk esetében pedig a rossz táplálkozási és alvási szokások, és természetesen a stressz is befolyásolja az öregedést. A NIVEA CELLULAR Elasticity Reshape termékcsaládjának kifejlesztésekor így mind a külső hatásokra, mind a belső tényezőkre gondolniuk kellett.

Hogyan fordítható tehát vissza az öregedés folyamata? A NIVEA Cellullar Filler Elasticity Reshape Nappali Krém az UVB- és UVA-sugarak ellen nyújt védelmet, meggátolva az öregségi foltok megjelenését, míg az Éjszakai Krém táplálja, a benne található shea vaj pedig mélyen hirdatálja a bőrt úgy, hogy az másnap már regeneráltan ébred. Az Anti-Spot Szérum a már kialakult öregségi foltok visszaszorításában nyújt hatékony segítséget: az idősebb bőrben a melanin több mennyiségben és rendhagyó módon termelődik, ez okozza a pigmentfoltokat, amelyek a szérum használatával már 4 hét után látványos változáson mennek keresztül!

NIVEA Cellular Filler Elasticity Reshape termékcsaládja NIVEA Cellular Filler Elasticity Reshape termékcsaládja Forrás: egeszsegkalauz.hu

A termékcsalád sztárja vitathatatlanul a Kétfázisú Olaj Elixír, amely használható ugyan önmagában, de a nappali és az éjszakai krémmel együtt a leghatékonyabb. Az elixír két összetevőt tartalmaz, amely csodálatosan kiegészíti egymást: a benne található három olaj (jojoba, avocado és mandula olaj) táplálja és feltölti a bőrt, míg a hirdatáló víz összetevője biztosítja a bőr nedvességtartalmát, valamint arra ösztökéli a bőrsejteket, hogy előállítsák a bőr saját hialuronsav-, kollagén- és elasztin-tartalmát. Az elixír segítségével így 64%-kal rugalmasabb, valamint hidratáltabb és teltebb lesz a bőrünk!

A Kétfázisú Olaj Elixír a termékcsalád sztárja A Kétfázisú Olaj Elixír a termékcsalád sztárja Forrás: egeszsegkalauz.hu

A legújabb NIVEA-termékek tehát megadják azt a gondoskodást, amelyet egy 60 év feletti bőr igényel: megvédik az öregedéstől és hatékonyan csökkentik az öregedés jeleit, miközben hidratálják és regenerálják a bőrt. Az eredmény: a bőr fiatalabbnak tűnik, hidratáltabb, egészségesebb, és erősebb lesz, ezzel együtt a külsőnk szemmel láthatóan megfiatalodik!

A négy termék kiegészíti egymást így együtt is használhatók, de külön-külön is alkalmazhatók az adott problémára. 

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához