Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

A 3 legveszélyesebb nehézfém, mellyel napi kapcsolatban vagyunk

veszélyes nehézfém, amalgám, fém, mérgezés, méregtelenítés, humicin

Van három különösen mérgező, és az emberi szervezetre igen káros nehézfém, amivel a mindennapi életben is találkozhatunk, még akkor is, ha nem vegyi üzemben vagy egyéb veszélyes helyen dolgozunk. Melyek ezek? Mit tehetünk azért, hogy ne roncsolják a szervezetünket?

Az ólom, illetve az ólomvegyületek is erősen mérgező hatásúak a szervezetünkre. Ez az anyag a szennyezett levegőből, az ivóvízből, az élelmiszerekből egyaránt a testünkbe kerülhet, de sajnos rengeteg olyan hétköznapi, használati tárgy van, mely ólmot vagy ólomvegyületet tartalmaz (pl. jó néhány festékben vannak ólomvegyületek). A kisgyerekek különösen nagy veszélyben vannak, hiszen gyakran a szájukba veszik a tárgyakat, játékokat.

HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!

A higany főként a táplálékunkból, illetve a régi amalgám fogtömésekből kerülhet a szervezetünkbe. A tengeri halakban – melyek egyébként igen egészségesek – nagyobb mennyiségben mutattak ki higanyt, elsősorban azokban a fajokban, melyek a tápláléklánc tetején találhatóak (hiszen ilyenkor az elfogyasztott táplálék higanytartalma is bekerül az állat szervezetébe, majd onnan az emberébe). Ezen kívül higanyt, higanyvegyületeket találhatunk a szennyezett levegőben, sőt egyéb élelmiszereinkben, kozmetikumokban is.

A kadmium főként a dohányosok szervezetét mérgezheti, mert a növekvő dohánynövény felszívja és a leveleibe összegyűjti a környezetéből, pl. a talajból vagy a vízből a nehézfémeket, és dohányzás során ezek a mérgező anyagok könnyedén az emberbe kerülhetnek. A tüdőn keresztül pedig még hatékonyabb a kadmium felszívódása (kadmium a testünkbe kerülhet az élelmiszereinken, illetve az ivóvízen keresztül is, ám jóval kisebb mennyiségben, és szerencsére ennek a felszívódása is rosszabb).

A nehézfémek hatása szervezetünkre

A nehézfémek többek között a csontokban, a vesében rakódhatnak le, de nagyon komoly idegrendszeri, illetve bőrproblémákat is okozhatnak. A nehézfémek lerakódásának tünetei között találhatjuk például

  • az ingerlékenységet
  • a fáradékonyságot
  • az étvágytalanságot
  • a gyakori fejfájást, migrént,
  • a tanulási nehézségeket és viselkedési problémákat
  • a koncentráció zavarait
  • a mozgáskoordináció zavarait
  • a viszketést, a bizsergő vagy égő érzést

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a nehézfémek a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek hasznosulását is befolyásolhatják, vagyis a nehézfémmérgezés mellett gyakran hiánybetegséggel is meg kell küzdenünk!

A természetes eredetű, ásványi anyagokban rendkívül gazdag huminsav hozzájárulhat ahhoz, hogy a szervezetünk megszabaduljon a káros nehézfémektől. Kúraszerűen, 3 hónapig érdemes alkalmazni.

Nyerjen egy teljes huminsav-kúrát - söpörje ki a mérgező nehézfémeket a szervezetéből! A játékért kattintson tovább!

Soha többé vírust, se nehézfémet! - így tisztítsd meg a szervezeted

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához