Ezeket látta már?

Mindenmentes rizsfelfújt: könnyű és pénztárcabarát

gluténmentes cukormentes mindenmentes táplálkozás rizs

Ajánlhatunk délutánra egy könnyű desszertet? Ha így készíti, egész biztosan örömmel fogyasztja majd a család.

Hozzávalók

  • 1 l rizstej
  • pici só
  • 200 g átmosott rizs
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 db tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 bio citrom héja

A jénai kikenéséhez:

  • margarin
  • gluténmentes zsemlemorzsa

A tálaláshoz:

Elkészítés

  1. A tejből és a rizsből kevés sóval tejberizs készítünk a szokott módon. A végén belekeverjük a margarint és kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a xilittel (vagy bármilyen édesítőszerrel), hozzáadjuk a vanília aromát és a citromhéjat. Ezt a kihűlt tejberizshez keverjük. Végül beleforgatjuk a csipet sóval felvert tojásfehérjét is.
  3. A margarinnal kihűlt jénai alját megszórjuk a zsemlemorzsával, beleöntjük a rizses masszát és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  4. Olvasztott csokival tájaljuk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így választhat okosan, ha gluténmentes lisztet akar vásárolni

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

gluténmentes

Forrás: Recepttár
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához