Ezeket látta már?

Tisztulj, szépülj - ananásszal!

2010.07.15. Módosítva: 2016.09.08.

A lenge, nyári ruhatárat elővéve is legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Frissítsük hát fel magunkat a csodatevő ananásszal!

Ép testben ép lélek

Tisztulj, szépülj - ananásszal!

Mindenki számára fontos, hogy a fürdőruhaszezon ideje alatt is megállja a helyét, akár csak saját maga előtt. Ha belsőnk rendben van, sugárzunk, de a biztos siker érdekében érdemes egy pár kilót "lepakolni" magunkról. A recept pofon egyszerű!

Ananászt ananásszal

Ha nem akarjuk sanyargatni magunkat null kúrával, turmixokkal és speciális diétákkal, elég, ha minden nap fogyasztunk egy darab ananászt. Persze nem mindegy, hogy milyet! A konzervbe szorult gyümölcsből éppen a csodatevő fehérjebontó, a zsírégetést elősegítő bromélia enzim hiányzik. Ezért fontos, hogy friss gyümölcsöt szerezzünk be a cukrozott, hőkezelt konzervlakó helyett.

Mikor együk?

A gyümölcsöt ajánlott a nap első felében enni, de az ananász a nap bármely szakában csak hasznunkra válhat! A friss gyümölcs, és a belőle készült lé is tökéletes kiegészítője bármely diétás étrendnek, hiszen fogyasztása garantáltan csökkenti az édesség utáni vágyat. A kalóriaszámlálók számára hasznos információ lehet, hogy a gyümölcs száz grammja mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

Ha a test takarításra szorul..

Bátran keressük ismét az egzotikus élményt! Ananász barátunk segít a méreganyagok gyorsabb ürítésében, és a savasság csökkentésén keresztül a savbázis egyensúly megtartásában. Vitamintartalmának köszönhetően a takarítással egyidejűleg "be is rendezi" szervezetünket C-vitaminnal, káliummal, folsavval és rostanyagokkal. Ezáltal pedig vérlemezke képződésünk és gyomornyálkahártyák is normálisan működhet. Csodaszerünk ajánlott meghűlés és vérszegénység esetén is.

A reformkonyha része

Ananászként bizonyára félhetnénk a mesterszakácsoktól, és az egészséges életmódot kedvelő családanyáktól, hiszen csupán a gasztronómiai élmény fokozására is egyre többen használják a gyümölcsöt. Sajtokhoz, köretekhez, szárnyas húsokhoz vagy akár grillezve is ízletes, sőt a tenger gyümölcseinek szerelmesei garnélarákhoz is társítják.

Abban biztosak lehetünk, hogy az ananász illatával, zamatával, színével és állagával majd minden érzékszervünkre kellemesen hat, így megéri a sok esetben macerás pucolás. A kényelmesebbek pedig már pucoltan is leemelhetik a szupermarketek polcairól.

Az eredeti cikk itt olvasható:

Szerző: Sántha Dorottya

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához