Ezeket látta már?

Ezért tárta ki ajtaját a menekültek előtt a Danubius legnagyobb szállodája

Danubious Hotel, szállás, ukrán menekültek, háború, segítségnyújtás

Rendhagyó megnyitás jóval a tervezett, tavaszi időpont előtt a Keleti pályaudvarnál található Danubius Hotelben: mától teljes kapacitással az orosz-ukrán háború menekültjeit fogadják.

A hónapok óta zárva tartó szálloda mostantól teljes kapacitásával az orosz–ukrán háború menekültjeit fogadja. Március 1-jén újranyitott Magyarország legtöbb szobával rendelkező szállodája, a Keleti pályaudvar szomszédságában található Danubius Hotel Hungaria, hogy részt vegyen az menekültek megsegítésében. A szállodalánc legnagyobb hazai hotele mostantól teljes kapacitásával az orosz–ukrán háború menekültjeit fogadja – adta hírül közleményében a cég.

„Vállalatunk a szomszédos országban kialakult tragikus helyzetben nem maradhat tétlen. Kötelességünknek érezzük, hogy a háború elől menekülőknek segítsünk, a róluk való gondoskodásában közreműködjünk”

– mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

A szálloda újranyitását csak hónapokkal későbbre tervezték, de „rendkívüli összefogásban, a vállalat munkatársainak mozgósításával” sikerült már most megnyitni a háború menekültjeinek érdekében. A szállodában étkezési ellátás is várja a partnerszervezeteken keresztül érkező menekülteket, és akár heteken keresztül is szobát biztosítanak a rászorulóknak – írják, hozzátéve, a vállalat vezetősége vizsgálja a lehetőségét további szálláshelyek rendelkezésre bocsátásának is.

Ez is érdekelheti:

Forrás: egeszsegkalauz.hu