A naponta hét csészével vagy akár annál is többet elfogyasztó, idős emberek általában tovább élnek, mint azok, akik nem szeretik inni.
A szabadgyökök károsan befolyásolják az egészséges sejteket, elősegítik az öregedési folyamatokat. Legfőbb ellenségük az antioxidánsok, amelyeket megfelelő táplálkozással könnyen magadhat a szervezetének.
A C-vitamin, más néven aszkorbinsav, egy szerves vegyület, amelyet ki lehet nyerni C-vitaminban dús növényi forrásokból, például acerolából vagy csipkebogyóból, illetve elő lehet állítani szintetikusan.
Antioxidánsok: igen vagy nem, ha daganatos kezelésről, rákterápiáról van szó?
Naponta fél liter friss narancslé védi a verőerek belső felszínének érzékeny sejtjeit, ezáltal csökkenti a szívinfarktus kockázatát és a vérnyomást. A szívgyógyász kutatók vizsgálatának eredményeit Las Vegasban ismertették, az Amerikai Szív Szövetség tudományos ülésén.