Gasztronómia | Egészségkalauz

Gasztronómia

A magyar tavak elfeledett növénye: a tüskés sulyom, amely újra helyet kér a konyhában

A magyar tavak elfeledett növénye: a tüskés sulyom, amely újra helyet kér a konyhában

Egykor a szegények eledele volt, ma gasztronómiai ritkaság.

Fermentált ízek és kulturális örökség: mi is pontosan a dzsang?

Fermentált ízek és kulturális örökség: mi is pontosan a dzsang?

A dzsanghoz használt alapanyagok fermentálással érlelődnek, ami kiemeli az umami ízt.

Ezeket az ételeket szerette Pefőfi

Ezeket az ételeket szerette Pefőfi

Petőfi Imádta a töltött tojást és a rostélyost, sőt reggelire szívesen evett gulyást.

Vidéken a gyros, Budapesten a pizza a nyerő: megérkeztek a negyedik gasztrofelmérés eredményei!

Vidéken a gyros, Budapesten a pizza a nyerő: megérkeztek a negyedik gasztrofelmérés eredményei!

A „Mit eszik az ország?" negyedik felmérésén a nemzetközi kedvenceket próbáltuk feltérképezni. Közel 5000 szavazó osztotta meg véleményét az NRC netpanel segítségével, az eredményekből pedig kiderül, melyik nemzet konyháját szeretik jobban a férfiak és a nők, de arra is fény derült, mit esznek szívesen a vidékiek vagy a fővárosiak!

Nemzetközi konyha: íme egy lista a legjobb külföldi ételekről!

Nemzetközi konyha: íme egy lista a legjobb külföldi ételekről!

A nemzetközi gasztronómia egy sor ínyenc ételt hozott be a hétköznapjainkba. Ezeket most egy listába szedtük, és szavazást is indítottunk, hogy kiderítsük, melyik a legfinomabb külföldi fogás!