Ezeket látta már?

Visszaélnek Szabó Gyuri bácsi nevével, ne higgyen a csalóknak!

szabó gyuri bácsi, büki füves ember, hamis hirdetés

A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja Szabó Gyuri bácsi nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője, Gyuri bácsi lánya nyilatkozatban hívja fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nemcsak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Édesapám nevében és fényképével most már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat: különböző termékeket igyekeznek eladni azt a látszatot keltve, mintha ezeket ő ajánlaná. Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis áru termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek apám nevével” – adja tudtunkra Lopes-Szabó Zsuzsa. Hozzáteszi, hogy ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek. Néhány példát is mutat:

Hogyan ismerjük fel a hamis posztokat/hirdetéseket?

· Gyanús, általában idegen nyelvű profilnév vagy weboldal cím.

A Györgytea hivatalos weboldala a gyorgytea.hu, hivatalos webshopja a gyorgyteabolt.hu. Gyuri bácsi csak és kizárólag a hivatalos webáruházban kapható termékeket ajánlja.

· hivatalos közösségi oldalai:

o Facebook: Diabess-Györgytea valamint a Szabó Gyuri bácsi

o YouTube csatornája: Szabó Gyuri bácsi,

o Instagram oldala: Szabó Gyuri bácsi

· Kattintásvadász, azonnali gyógyulást ígérő „csodaszerek”, hihetetlennek tűnő hatással.

· A „gyógyítás”, „gyógyulás” szó használata, ez ugyanis a gyógynövények - és egyébként minden természetes gyógymód esetén - tilos!

Olvasson tovább! Allergia ellen gyógynövényekkel? Próbálja ki Gyuri bácsi 3 lépéses kúráját!

Sajnos teljesen tehetetlenek vagyunk. Számtalanszor próbálkoztunk utána menni a csalóknak, mindhiába. Se megtalálni, se feljelenteni nem lehet őket, mert a profilok és fake weboldalak mögött nincs semmilyen cég, kontaktadat vagy elérhetőség: megfoghatatlanok. A saját weboldalunkra ugyan kitettünk egy tájékoztatást, ennek ellenére a hadjárat folytatódik. Nagyon szomorú és egyben dühös vagyok” – vallja meg Zsuzsa, aki az olvasók segítségét is kéri: ha ilyen hirdetést, tartalmat látnak, haladéktalanul jelentsék a megtévesztő tartalmat a közösségi oldalnak.

Forrás: györgytea