Szponzorált tartalom

Gyógyszer nélkül, gyógynövényekkel is küzdhetünk a hétköznapi panaszok ellen

#Gyógynövények #Természetes gyógymódok #Wörishofeni #betegség
2019.10.14.

Nyugtalanság, emésztési problémák, puffadás: hétköznapi tünetek, amelyekre sokan keresik a megoldást. A gyógymód viszont nem csak gyógyszerek formájában jöhet, bizonyos gyógynövények helyes használatával hatékonyan és kíméletesen hagyhatjuk magunk mögött a gondokat. De melyiket válasszuk?

Rengeteg gyógynövény alapú termékkel találkozhatunk a patikák, herbáriák polcain. Könnyű elveszni a tabletták, krémek, kapszulák, cseppek és teák között, emiatt nehéz lehet megtalálni a számunkra megfelelőt.

Van természetes megoldás a gyomor- és emésztési panaszokra

A székrekedés az egyik legáltalánosabb emésztéssel kapcsolatos panasz. Számos székletlazítót vásárolhatunk a gyógyszertárakban, de ha valami természetesebb megoldást szeretnénk, akkor keressünk kutyakérget, szennát vagy aloét tartalmazó készítményeket. Ezek a gyógynövények hashajtó hatásúak, és támogatják az emésztést.

Ha a puffadással és a kellemetlen teltségérzettel szeretnénk felvenni a harcot, akkor jó választás lehet a cickafarkfű, a köménymag, a fehér ürömfű vagy az ezerjófű is. Görcsoldó hatásuk mellett támogatják a gyomornedvek termelődését, hogy minél hamarabb magunk mögött hagyhassuk a kellemetlenségeket.

Macskagyökérrel a stressz okozta nyugtalanság ellen

A macskagyökér, más néven valeriána híres a nyugtató, elalvást segítő hatásáról. Ugyanerre a problémára hatékony megoldás lehet a citromfű, de érdemes utánanézni a komlótoboznak vagy az orbáncfűnek is. Azok a készítmények, amelyek ezeket a gyógyfüveket tartalmazzák, segíthetnek visszanyerni a nyugalmunkat, feszültségoldó hatásúak és megkönnyíthetik az elalvást a stresszesebb időszakokban.

Segítség az epebetegeknek is

Az epe- vagy májbántalmak okozta fájdalom igen komoly is lehet. Erre már érdemesebb egy komplexebb gyógynövénykoktélt alkalmazni: szóba jöhet a vérehulló fecskefű, párlófű, gyermekláncfű, feketeretek, kutyabengekéreg és a katángkorógyökér is. Olyan összeállítást kell kapnunk, amely csökkenti a gyulladást és a fájdalmat, oldja a görcsöket, és epehajtó, emésztést elősegítő hatással bír.

A gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények kiváló természetes hatóanyagú alternatívái lehetnek a gyógyszereknek, amennyiben tüneteink nem igényelnek orvosi ellátást. Fontos tudni viszont, hogy ezen készítmények használata akkor biztonságos, ha rendelkezünk a megfelelő ismeretekkel és betartjuk a használati utasításokat. Bizonytalanság esetén ne féljünk kérdezni a szakemberektől sem!

Német minőség

A Wörishofeni termékcsalád összes készítménye Németországban készül, szigorúan ellenőrzött körülmények között. Ezek a többkomponensű, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények bizonyos panaszra koncentrálva tartalmazzák a megfelelő gyógynövények optimális kombinációját. 

A cikket a VOLMIX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. támogatta.

Forrás: EgészségKalauz