Mesekönyv ajánló: A Télapó és a varázstea története

#télapó #miklulás #bükki füvesember #Szabó Gyuri bácsi
2019.12.01.

Mi történik akkor, ha a Télapó megbetegszik? Elmegy orvoshoz és gyógyszert szed, vagy gyógyteákkal gyógyul?

Lőcse Tímeával, a könyv írójával beszélgettünk.

- Hogyan született A Télapó és a varázstea története?

A történet megírásában az akkor még csak 2 éves kislányom inspirált. Nagyon nehezen kezelte, ha orvoshoz kellett mennünk. Ez sarkalt engem arra, hogy segítsek neki oly módon, ami nagyobb hatással lesz rá, mint az egyszerű szavak: „Nem bánt a doktor néni!”, vagy: „Nézd milyen kedves, ha ügyes leszel, kapsz matricát!” Persze matricát kapott, de végig sírta a vizsgálatot.

Mivel a kislányom imádja a Télapót, így írtam neki egy történetet melyben a Télapó megbetegszik, és nagyon bátran viselkedik a doktor bácsinál. Olyannyira hatásosra sikerült, hogy ez időben történő megfázásakor a doktor nénijénél sokkal bátrabban viselkedett és végre először, hagyta magát megvizsgálni. Nagyon boldog voltam!

Aztán jött az, hogy nem volt hajlandó bevenni a kanalas orvosságot. Próbáltam mindenbe belecsempészni, persze rögtön észrevette, hiszen a teának megváltozott az íze és hát valljuk be, nem kedvezően… Szóval ismét elővettem a mesémet és színesítettem rajta. A Télapó is bátran beveszi az orvosságot, sőt, még a gyógyteát is hősiesen megissza! Hatalmas sikernek éltem meg, hogy másnap magától kérte a kanalas gyógyszert és a gyógyteát! Ha nálunk segített, hátha másoknak is fog!

- Mi is a cél és kiknek szól ez a mese?

Elsősorban az óvodás korosztálynak. Nagyon sok kisgyermek igen nehezen kezeli még a legegyszerűbb orvosi vizsgálatot is. A Télapó esendőségének bemutatásával és bátorságával nagyban segíthetünk a gyerkőceinknek. Úgy gondolom egy mindenki által szeretett személy ebben nagy segítség tud lenni. Másodsorban nem titkolt szándékom közelebb hozni a gyógyteákat a családok mindennapi életébe. Nem gondolom azt, hogy mindent meg tud gyógyítani a gyógytea, de kiegészítő és megelőző terápiaként minden család életében jelen kellene lennie.

Lőcse Tímea: A Télapó és a varázstea története Forrás: Shutterstock

- És miért épp a varázstea, azaz a gyógytea gyógyítja meg a Télapót?

Ahogyan említettem, sokkal többször kellene a gyógyteákat alkalmaznunk. Nekem a nagyszüleim rendszeresen fogyasztottak gyógyteákat. A mi otthonunkban is számos gyógytea megtalálható. Hihetetlen kincs van a kezünkben, hiszen a természet adta, csak tudnunk kell vele élni. Nem azt mondom ezzel, hogy mindenre megoldást tud nyújtani a gyógytea, de igen is el kellene gondolkoznunk nekünk, szülőknek, hogy adott problémát nem minden esetben csak például az antibiotikum tudja kezelni. Bíznunk kellene a gyógyteákban sokkalta jobban! Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember ajánlását megkaphattam a könyvemhez!

- Hol kapható a mesekönyv?

Természetesen a weboldalamon keresztül is megrendelhető, ennek az az előnye, hogy akár dedikált példányt is tudok küldeni, egy kis kedves üzenetet „belecsempészve”. Elérhető a nagyobb LIRA könyvesboltokban, a Pingvin patika web shopján keresztül és számos gyógyszertárban . A részletes lista elérhető a www.ovimese.hu oldalamon.

Forrás: Sajtóközlemény