Gyümölcscukor
Puffadás, hasmenés, hasfájás dinnyétől? Ez lehet az oka
A görögdinnye a nyár egyik legfinomabb gyümölcse, de van, akinél komoly problémákat okoz.
Cukorbetegség és gyümölcsfogyasztás: ezt tanácsolja a dietetikus
Gyakori táplálkozási tévhit, hogy a gyümölcsökben található természetes cukrok (azok közül is a fruktóz) hizlalnak, megemelik a vércukor- és inzulinszintet, ezért egészségtelenek.
Ebben a 7 gyümölcsben van a legkevesebb cukor!
Ez az, amit tényleg érdemes tudni, ha szereti a gyümölcsöket és csökkentené a cukorbevitelt.
Puffadást, hasfájást okoz a fruktóz? Ezeket a gyümölcsöket kerülje!
Puffadást, hasi fájdalmakat, hasmenést, de akár rossz közérzetet és fejfájást is okozhat, ha szervezetünk nem tudja feldolgozni a gyümölcscukrot. A gasztroenterológus elmondja, milyen gyümölcsöket ehet!
Melyik édesítőszer a legjobb? Ezek ajánlottak cukor helyett a kávéba, de akár sütéshez is
Az édesítőszerek elsősorban a cukorbetegek számára jelenthetnek alternatívát a cukor helyett az édes íz kiváltására, de a fogyókúrázóknak, egészséges életmódot folytatóknak is jó alterantíva az édesítésre. Mit kell tudni a különféle édesítőkről?
Melyik édesítőszer nem káros? Minden, amit a cukorpótlókról tudni kell
Az édesítőszerek számos formája elérhető a polcokon, és egyre növekszik az alkalmazási területük.
Káros lehet a fruktóz is: ilyen emésztési zavarokat okozhat a gyümölcscukor
Milyen tünetei vannak a fruktóz emésztési zavarnak és milyen ételeket hagyjunk el?
Almacukor: világsiker előtt a magyar édesítőszer
Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, mely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig kellemes ízélményt nyújt.