Ezeket látta már?

Csak elment bevásárolni a makói piacra, mikor hirtelen rosszul lett a férfi

táncos, mentős, Répcelak, újraélesztés

A 65 év körüli férfi a barátaival ment vásárolni a makói piacra.

"A makói piacon vásárolt barátaival az a 65 év körüli férfi, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét. Először csak enyhébb rosszullétre panaszkodott, majd hirtelen teljesen legyengült. Leült pihenni egy kicsit, majd hirtelen eldőlt és nem mozdult. Több szemtanú is azonnal a beteg segítségére sietett, köztük egy fiatal elsősegélynyújtó is, aki tudta mit kell tennie. Rögtön mentőt hívott és mentésirányító bajtársunkkal közösen megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett" - olvasható az OMSZ posztjában.

A bejegyzésből kiderült, hogy azonnal újraélesztés kezdődött a piac közepén, amihez a mentősök perceken belül megérkeztek és emelt szinten folytatták az életmentést. Az ellátás alatt többen felajánlották segítségüket, köztük egy volt mentődolgozó is. A piac árusai eközben igyekeztek távol tartani a kíváncsi vásárlókat, akik aggódva figyelték az eseményeket és többen imádkoztak is a betegért. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rendszeresen bedobban a szíve? Nem csak szívritmuszavar lehet az oka

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegségek

Forrás: facebook.com/orszagosmentok