Ezeket látta már?

Drámai életmentés a fővárosi plázában

életmentés, újraélesztés, CPR, mentő

Újabb életet mentettek meg a mentősök.

Egy héttel ezelőtt egy budapesti bevásárlóközpontban sétált egy idős házaspár, amikor hirtelen összeesett a 70 év körüli férfi. A szemtanúk azonnal reagáltak és segítségére siettek, köztük egy szabadnapos orvos is, aki a helyszínen megvizsgálta a férfit. Sajnálatos módon azonban a férfi már nem lélegzett, és az események gyors ütemben váltak drámaivá.

Az orvos és a segítők azonnal értesítették a mentőket, miközben megkezdték az újraélesztést. A mentésirányítás további segítséget hívott, és riasztotta a legközelebbi rohamkocsit és egy másik mentőegységet, akik éppen egy könnyű sérültért érkeztek ugyanabba a bevásárlóközpontba.

Az orvos és a mentőszemélyzet magas szintű szakmai ellátást nyújtott, miközben a rohamkocsi is gyorsan a helyszínre érkezett. A beteg életmentése érdekében végrehajtott mellkasi nyomások és az időben elkezdett újraélesztési próbálkozások sikeresnek bizonyultak. A férfi állapota stabilizálódott, és a mentők már stabil állapotban tudták szállítani kórházba.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Bravúros életmentés: a saját fia vette kezébe az apja újraélesztését

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

újraélesztés

Forrás: Országos Mentőszolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához