Ezeket látta már?

Ennyien maradtak MOK tagok

koronavírus, PCR-teszt, járvány, karantén

Az aktív orvosok mintegy 80 százaléka maradt MOK tag.

A Magyar Orvosi Kamara összesített adatai szerint 33 911-en rendelkeznek regisztrált kamarai tagsággal, egyébként az aktív orvosok száma 40 ezer körül van. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár szerint indifferens, hogy hányan maradtak kamarai tagok. - írja a napi.hu

Ha az életkori eloszlást nézzük, akkor ez a szám főként a fiatalabb orvosokat fedi le,

A MOK elnöke elmondta, hogy a kormány által kivételességi eljárással elfogadtatott két MOK-ellenes törvénnyel két dolog veszett el az utóbbi hetekben: az egyik kamarai tagság, a másik pedig az etikai eljárások elvétele. Kifejtette, hogy bár mindig volt egy olyan vád az orvosokkal szemben, hogy az etikai eljárásokban egymást védik, így gyakorlatilag nem lehet rajtuk fogást találni, most azonban a kabinet által kinevezett szervnél ez lehetséges lesz.

Elmondta azt is, hogy a tudomása szerint az új etikai bizottságoknak a működési költségét a büntetésekből kell majd finanszírozni, ez pedig szerinte a büntetések megnövekedését eredményezheti majd.

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Takács Péter szerint indifferens a tagok száma

Az egészségügyért felelős államtitkár Takács Péter szerint indifferens, hogy hányan maradnak a MOK tagja, amikor arról kérdezték, hogy sikerként vagy kudarcként értékelik-e, hogy több mint 33 ezer ember marad a kamarában.

Az mondta: szerinte ez nem kudarc vagy a siker dimenziójába tartozik, a kamara megszüntetése nem volt céljuk, úgyhogy ilyen szempontból ez abszolút indifferens – válaszolta az ATV-nek.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához