Ezeket látta már?

Csak strandolni szeretett volna a család Siófokon, mikor megtörtént a baj

balaton, strand

A család az egyik gyerekük szülinapján úgy döntött elmennek Siófokra strandolni.

A Szent György Kórház két elhivatott munkatársának köszönheti életét egy 45 éves családapa – a siófoki strandon lett rosszul a férfi. Hirtelen összeesett, Szegvári Éva és férje, Szántó Pál azonnal megkezdték a helyszínen az újraélesztést! A férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét. A Szent György Kórházban dolgozó házaspár Ápolási igazgatói dicséretben részesült.

A 45 éves édesapa már indulás előtt nem érezte magát jól, fájlalta a mellkasát, de nem tulajdonított nagy jelentőséget ennek. A strandolás közben hirtelen rosszul lett és összeesett. Szegvári Éva, és férje, Szántó Pál azonnal odasiettek és megkezdték az újraélesztést - írja a Fejér Megyei Szent György Kórház honlapja.

„Közelről hallottam, ahogy egy kislány elkezd kiabálni, sikítani, édesanyja is próbált kétségbeesetten segítséget kérni – ekkor már láttuk, hogy egy férfi fekszik a földön. A férjemmel azonnal odasiettünk, ennyi év egészségügyi tapasztalattal a hátunk mögött azonnal láttuk, nagy a baj. A hátára fordítottuk, megnéztük a pulzust, ám nem voltak életjelek, nem lélegzett" – emlékezett vissza Éva, aki a Szent György Kórház Kardiológiai Osztályán dolgozik.

Pál – Éva férje, aki 45 éve dolgozik az egészségügyben – azonnal megkezdte az újraélesztést, közben ketten is hívták a mentőket.

„Gyakorlatilag a férjem tartotta életben a mellkaskompresszióval, amíg kiért a mentő. Nagyon felkészült mentőorvos érkezett, két ápolóval – azonnal felvilágosítottuk őket, mi történt, és elmondtuk, hogy hol dolgozunk. 40 percig küzdöttünk az édesapa életéért, mire sikerült vénát biztosítani, gyógyszereket, infúziót kapott – felváltva élesztette őt újra a férjem és a mentős. Igazi csapatmunka volt” - tette hozzá Éva.

Az EKG értékeiből derült ki, hogy alsófali infarktust kapott az édesapa, akit végül kritikus állapotban szállították a fehérvári Szent György Kórházba.

"Még aznap este betelefonáltam az osztályra, a kollégák mondták, stabil az állapota. Amikor ismét jöttem dolgozni, már mellé osztottak be. Leírhatatlan, amit éreztem – én ébreszthettem, amikor végre levehettük a gépekről” – tette hozzá Éva.

A kórházban dolgozó csapat keményen dolgozott az édesapa életéért, aki egy hét után a saját lábán sétált ki az ajtón, szövődmények nélkül. Már csak rehabilitációs kezelések várnak rá vidéken. A család megköszönte Éva és férje segítségét. Az édesapa lányai egy kis angyalkás karkötőt ajándékoztak Évának, mert szerintük, az angyalok itt élnek közöttünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rendszeresen bedobban a szíve? Nem csak szívritmuszavar lehet az oka

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegségek

Forrás: Fejér Megyei Szent György Kórház
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához