Ezeket látta már?

Veszélyes a rakparton tartózkodni! Figyelmeztet a BRFK

figyelmeztetés, brfk, rendőrség, rakpart, árvíz, Duna

A Duna emelkedő vízállása miatt veszélyes a lezárt budai és pesti alsó rakparton tartózkodni.

A BRFK emlékeztetett arra, hogy az árvízveszély miatt lezárták a budai és a pesti – több helyen várhatóan kedden víz alá kerülő – alsó rakpartot a járműforgalom elől. Külön kiemelték, hogy a rakpartokon gyalogosok sem tartózkodhatnak, mert veszélyes.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a rakpart magasságát (645 centiméter) kedden napközben, délután éri el a Duna.

Budapestnél kedden 10 órakor 636 centiméteres vízszintet mértek, a tetőzés csütörtök hajnalban, reggel várható 680 centiméter körüli értékkel. A számítások szerint pénteken kerülhet a vízállás a rakpart szintje alá.

Parkoló autókhoz riasztották a tűzoltókat Győrben

A folyó áradása miatt a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. a cég honlapján is közzétett közleményben jelezte, hogy szombaton este lezárja a Petőfi híd alatti és melletti ingyenes parkolót, és kérte a még ott parkoló gépkocsik tulajdonosait, minél előbb hagyják el a területet. Azonban néhány autós ennek nem tett eleget, ezért gépkocsijaikat a tűzoltóknak kellett kimenteni a parkolóból.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért érdemes karácsony után is halat enni!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához