Ezeket látta már?

Egy csövön keresztül kapják az ételt az alagútban rekedt munkások

india, alagútban rekedt munkások

Az indiai hatóságok öt új tervet vizsgálnak a Himalájában beomlott alagútban rekedt munkások kimentésére, miután egy hete sikertelenül próbálkoznak a művelettel.

Az indiai hatóságok egy hete sikertelenül próbálkoznak kiszabadítani 41, a Himalájában beomlott autópálya-alagútban rekedt munkást. Most újabb öt tervvel álltak elő – számolt be az MTI.

Élelmiszert és gyógyszert is kaptak

Az ország északi részén található Uttarakhand államban november 12-én egy épülő autópálya-alagútban 41 férfi rekedt benn. A 4,5 kilométer hosszú vájat nagyjából 150 méteres szakasza omlott be. A munkások biztonságban vannak, egy csövön keresztül juttatnak el élelmiszert hozzájuk, emellett C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat is kaptak. A baleset okát egyelőre nem tudni, de a hegyvidéki régióban rendszeresen fordulnak elő a földcsuszamlások, földrengések

A mentők vízszintesen fúrtak vájatot a törmeléken keresztül a 4,5 kilométeres alagútban rekedt munkások irányába, de pénteken eltört a fúrógép, és egy újat szállítottak a helyszínre. A fúrást felfüggesztették, és még négy-öt napba telik, amíg "jó híreket kapunk" - mondta Bhaskar Hulbe, az alagútprojekt különleges ügyeletes tisztje.

Most a mentőcsapat alternatívákat mérlegel, beleértve egy merőleges alagút kialakítását két javasolt útvonallal és egy 15 cm széles cső behelyezését - derült ki a kormányzati dokumentumból.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Legalább harmincan mentek el érzéketlenül a férfi mellett, mire segítséget kapott

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához