Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap ingadozhat a vérnyomás, és ez csak rosszabb lesz!

szédülés, vérnyomás, időjárás, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint érdemes felkészíteni a szervezetet, mert egyre erősebb terhelés érvényesül térségünkben!

Csak a vasárnapot kapjuk a regenerálódásra, hétfőn már megint ránk tör a kánikula! Már megint rosszullétek! Készüljön a kánikulára! időben figyelmeztet a Meteo Klinika TV!

A frontérzékenyeknek vasárnap sem kell nehéz naptól tartaniuk, ugyanis nem érkezik front a térségünkbe. A nagy napi hőingás azonban keringési és szívproblémákat okozhat, és a kezdődő melegedés is kiválthat kellemetlen tüneteket.

A frontmentes, nyári idő sokak számára kedvező közérzetet biztosít, a napsütés hatására élénkebbek, vidámabbak lehetünk. Ugyanakkor reggel a hűvös időben a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakat tapasztalhatnak, de ezek már délelőtt gyorsan megszűnnek. Napközben gyorsan melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás, ami kisebb keringési és szívproblémákat okozhat. Vérnyomás-ingadozás, szaporább szívverés jelentkezhet, az érintetteknek nem tanácsos megterhelő fizikai munkát végezni, napközben inkább a pihenés javasolt önnek, ha érintett ebben.

A melegedésre érzékenyeknél migrén és fáradékonyság jelentkezhet, és ha hajlamos rá, akkor emésztési problémákat is tapasztalhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához