Ezeket látta már?

Balul elsült kémiaóra: 19 tanulót szállítottak kórházba egy veszélyes kísérlet után

kémia óra, mérgezés, szén-dioxid, szárazjég

A kísérletet egy külső szakértő végezte. Senki nem gondoltam, hogy bármi probléma lehet: minden a tervek szerint haladt.

Egy Tennessee állambeli általános iskolában egy szárazjéggel végzett kísérlet váratlanul szén-dioxid-mérgezéshez vezetett, ami eredményeként 19 diák és az óraadó tanár is kórházba került.

A Gallatinban található általános iskolában a kísérletet egy külsős szakértő vezette le. Kezdetben minden a tervek szerint haladt. Később azonban több diák is émelygésről számolt be, ezért az iskolai orvosiba küldték őket – írja a WKRN.

Nagy volt az ijedtség

Ahogy kiderült, az iskola vezetése kapcsolatba lépett több hatósággal, beleértve a rendőrséget és a tűzoltóságot is, mert addódtak, hogy tömeges rosszullét lesz a vége.

Jó hír, hogy azóta mindenkit hazaengedtek a kórházból

A BGR felhívta a figyelmet arra, hogy a szárazjég kísérleteknél kiemelten fontos a megfelelő szellőztetés és védőfelszerelés használata. A hírekből kiderül, hogy a szülők elégedetlenek az iskola által közölt információkkal, és főként csak arra támaszkodhatnak, amit a gyerekek elmondtak az esetről.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ebből tudhatja, hogy szén-monoxid mérgezése van - émelygéssel, fejfájással kezdőik

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

hányinger

Forrás: WKRN
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához