Ezeket látta már?

Mégsem jó: ezért vonták vissza az AstraZeneca egyik omikron elleni szerét

AstraZeneca,  Evusheld, koronavírus, omikron,  XBB.1.5

Így derült ki, hogy a szerrel végzett kezelések nem hatásosak a koronavírus jelenleg domináns alvariánsával szemben.

Az amerikai egészségügyi hatóság visszavonta az AstraZeneca egyik készítményének, az Evusheldnek a sürgősségi felhasználási engedélyét, mivel kiderült, a szerrel végzett kezelések nem hatásosak az Omicron jelenleg domináns XBB.1.5 alvariánsával szemben. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) ugyanezen okból korlátozta az Evusheld alkalmazását a hónap elején - írta meg a Reuters híre alapján a Portfolio.

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) ugyanezen okból korlátozta az Evusheld alkalmazását a hónap elején. A lap szerint az AstraZeneca Evusheld nevű gyógyszere egy hosszú hatású antitest kombináció (tixagevimab és cilgavimab), amelyet korábban az FDA sürgősségi felhasználásra engedélyezett a Covid-19 betegség megelőzésére.

Az FDA döntése egybecseng az európai egészségügyi szabályozó hatóság által felvetett aggályokkal, amelyek az Evusheldhez hasonló monoklonális antitestek hatékonyságával kapcsolatban merültek fel a legújabb koronavírus-variánsok esetében.

Az AstraZeneca közölte, arról kaptak tájékoztatást, hogy az ügynökség akkor dönt az Evusheld engedélyezésének visszaállításáról, ha a rezisztens változatok előfordulása az Egyesült Államokban tartósan 90%-ra vagy az alá csökken.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Minden, amit a Kraken, XBB. 1.5 vírusvariánsról eddig tudunk

Forrás: portfolio.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához