Ezeket látta már?

Nem hiszi el, sokan milyen problémákkal hívják a 112-t!

segélyhívó, segélyhívószám, mentők, tűzoltóság, rendőrség, 112, sürgősségi, telefonszám, segélykérő

A segélyhívó központ munkatársainak a legkülönbözőbb problémákkal hívták fel az elmúlt évben. Volt, aki szőlőt akart eladni, de akadt aki, mindenáron Vandát, Győrfi Pált kereste.

"Ma kedd van vagy szerda van? Még most sem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk azon az eseten, amikor a 112 operátorának teszik fel ezt a kérdést. És hiába hangzik el a helyes válasz, hogy „Kedd van” a betelefonáló ragaszkodik a meggyőződéséhez és közli a társával - Na ugye, hogy megmondtam, hogy szerda van!" - olvasható a Rendőrség közösségi oldalán közzétett posztból.

A bejegyzésből kiderült, hogy ez a „hétközepi zavar” egy szélesebb körű jelenség lehet, mert elég sok hasonló betelefonálás érkezik a segélyhívószámra. Ebben az évben július 31-ig 1 237 359 olyan hívás volt, amikor nem kellett riasztani rendőrt, mentőt, tűzoltót. Ez egyébként a hívások 46,8%-a.

Volt aki, mindenáron Győrfi Páltól akart sarokülőt, de akadt arra is példa, aki a tűzoltóknak akart szőlőt eladni, vagy azt szerette volna megtudni, hogyan kell elindítani a mosógépet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához