Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a fejfájósoknak csütörtökön nehéz napjuk lehet

fejfájás

Napközben még nem, estétől viszont észak felől hidegfronti hatás érvényesül. Eleinte a migrénes fejfájás lehet gyakori, aztán a görcsös típusú fejfájás kerül előtérbe.

Az időjárás-érzékenyek erősödő tünetekre számítsanak, az esti óráktól már nagyobb mértékben romlik az élettani helyzet. Ha migrént vagy vérnyomás-ingadozást tapasztal, esetleg emésztési problémái jelentkeznek, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Csütörtökön napközben nem ér el minket front, ennek ellenére a fejfájás általános tünet lehet. Egyéb, a meleghez köthető panaszok is felléphetnek, estétől pedig még többen lehetnek, akiknek a komfortérzete romlik!

A nap nagy részében gyenge melegfront jellegű hatás okozhat panaszokat, de délutántól nyugaton és északon pedig már a hidegfrontra fokozottan érzékenyek tünetei is erősödnek. Országszerte tapasztalhat fejfájást, migrént, legintenzívebben akkor, ha hazánk déli részén él. Ebben az esetben alvásproblémákkal, álmatlansággal is küzdhet, érdemes tudatosan kerülni a stresszt.

A fáradtsággal karöltve munkateljesítményének csökkenésére is számítson, ezért ha lehetséges, akkor a nagyobb szellemi igénybevételt igénylő feladatokat nagyobb körültekintéssel végezze, illetve a napi teendői során is vegye figyelembe, hogy nagyobb eséllyel véthet hibákat.

Estétől északnyugaton és északon már a görcsös panaszok erősödhetnek fel, hidegfronti hatás kezdődik, ami a következő napok humánmeteorológiai(R) helyzetét is meghatározza majd.

Szabadtéri:

A hűvös reggelen növekszik a megfázásveszély is, készüljön vastagabb pulóverrel, ha a szabadban tölti a korai órákat. Napközben a szél csökkentheti néhány fokkal az érzett hőmérsékletet, estefelétől pedig egyre többfelé szükség lehet az esernyőkre!

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához