Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szeles idő miatt sokaknak megfájdulhat vasárnap a feje

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hiába a napos idő, többen küzdhetnek front jellegű problémákkal, amik ráadásul most fokozódhatnak is.

Az időjárás-érzékenyek a kellemes hőmérsékletű, melegedő időben is szenvedhetnek, hiszen megérezhetik a magasban zajló változásokat is. Ha ön is fejfájással, keringési panaszokkal vagy alvásproblémákkal küzd, ön is érintett lehet.

Ma egy érdekes videót mutatunk. Mi történik a szervezetünkkel extrém légköri viszonyok között? Megtudhatja a meteogyógyász® mai videójából:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap ugyan markáns fronthatás nem várható, a légköri helyzet miatt a frontokra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. Az egyre naposabb, melegedő időben melegfront jellegű hatásra számíthatnak az arra érzékenyek, a középső és a nyugati, délnyugati tájakon jelentkezhetnek erősebben a tünetek. Reggel még kifejezetten hideg lesz, de délelőtt gyorsan melegszik majd a levegő. Több órára a nap is kisüt. A melegedés még a következő pár napban is folytatódni fog.

Elsősorban migrén léphet fel, főként az Alföld és a Dunántúl déli részén élők körében, de ha ön a szeles időre érzékeny, akkor a Kárpát-medence bármely területén előjöhet ez a panasz. A többfelé élénk szél tehát tovább ronthatja a helyzetet, és ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat még a kisgyermekek körében is.

A napokban gyakorivá válnak az alvászavarok, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek, ebben az esetben mellőzze a tejtermékeket, a sajgó végtagokat pedig tornáztassa át kissé a nap elején. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, de a napsütés javíthatja a hangulatát.

Légszennyezés

A szállópor légköri koncentrációja főleg a nagyvárosokban, és főleg reggel meghaladhatja az egészségügyi határértéket. Az asztmások, a kisgyerekek és az idősek különösen veszélyeztetettek, velük lehetőleg ne sétáljon szennyezett levegőjű városrészekben.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához