Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a vasárnap extra megterhelő lesz, kettősfront jön!

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint több napos igénybevételt jelent a tartós fronttevékenység!

Az időjárás-érzékenyek újabb front igénybevételét tapasztalhatják, ennek az intenzitása fokozatosan növekszik. Ha önnél is alvásproblémák lépnek fel, keringési panaszai vannak vagy ingerült, stresszes, ön is érintett lehet! A holtponton lehetünk két hét után! Pedig soha nem volt ekkora szükség a kitartásunkra. Ehhez ad erőt ma a meteogyógyász®!

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül térségünkben. A fejfájás és a fáradtság a frontérzékenyeken kívül másoknál is gyakori panasz lehet, és emésztési panaszok is jelentkezhetnek.

A hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap és időszak vár. Az összetett humánmeteorológiai® helyzet pedig akkor is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Már reggel nehezen ébredhet, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Mindehhez kellemetlen komfortérzet, és amennyiben erre hajlamos, akkor keringési- és vérnyomáspanaszok is társulhatnak.

Ha fejfájós, akkor szintén számíthat a kellemetlen tünet fokozódására, legyen szó akár migrénes, akár görcsös jellegű tünetekről. Könnyen lehet, hogy lehangoltságot, fásultságot is tapasztal, a következő napokban pedig tartós problémák ronthatják a közérzetét.

Az ízületi panaszok már régóta kellemetlenül érinthetik, és ezen a napon is erre számíthat. Akár kopásos, akár gyulladásos ízületi fájdalmak szokták gyötörni, a tünetek több napon keresztül jellemzőek lehetnek.

Szabadtéri:

Sok lesz a felhő, de inkább csak a nap második felében lehet szükség az esernyőkre. Nem lesz kimondottan hideg, de az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához