Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ami csütörtökön jön, attól igazán fájhat a feje

orvosmeteorológia, meteorológia, frontérzékenység, időjárásérzékenység, migrén, fejfájás

Határozott melegedést ígérnek karácsonyra, messze az ilyenkor szokásos hőmérsékletekkel szembesülünk majd a napokban - jó ez nekünk?

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ugyan a hőmérsékletben "javulás" mutatkozik, az ilyenkor szokatlan enyheség azonban komoly panaszokat is kiválthat!

Az időjárás-érzékenyek az állapotuk romlására számíthatnak, különösen délen és nyugaton lehetnek erősek a panaszok. Ha ön is alvásproblémákat tapasztal, fáradékony, vagy folyamatosan erősödik a migrénje, ön is érintett lehet.

Erős melegedés karácsonyra! Hogy jó-e ez nekünk, ezt részletezi a meteogyógyász®!

Csütörtökön markáns fronthatás nem érvényesül, de a magasban található igen enyhe légtömeg egyre több, és ezzel együtt egyre erősebb tünetet okozhat! Fejfájás, migrén, keringési panaszok - sorra jöhetnek elő!

Többen érezhetik magukat indokolatlanul fáradtnak, álmosnak

A kevésbé érzékenyek is panaszkodhatnak: kábaság, koncentrálási problémák, fejfájás jelentkezhet. Fogyasszon sok folyadékot, és lehetőleg kerülje a mindennapi stresszt, most még a kisebb kellemetlenségek is fokozott ingerültséget válthatnak ki. A fejfájásban most is migrén kerül előtérbe, ráadásul fokozott intenzitással és szélesebb körben jelentkezhet, mint eddig.

A hideg, fagyos reggelen most is a kopásos eredetű ízületi fájdalmak erősödésére kell számítani, amik keleten húzódhatnak el nagyobb eséllyel. Ha hajlamos rá, akkor ingadozhat a vérnyomása, rosszullétek gyötörhetik, és a gyulladásos panaszai is fokozódhatnak.

Ilyen idő lesz csütörtökön

Csütörtök hajnalban a köd mellett a Dunántúlon eső, északon ónos eső, szitálás is kialakulhat. Napközben a Dunántúlon szakadozhat fel időnként a felhőzet, de alapvetően erősen felhős, borongós, helyenként tartósan párás, ködös időben lesz részünk. Elszórtan továbbra is előfordulhat kisebb eső, szitálás. A Dunántúlon néhol élénk lehet a délies szél. 2 és 11 C-fok között alakulnak a maximumok, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához