Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: dervis táncot járat ma a fejünkkel a kettős front

orvosmeteorológia, meteorológia, front, kettősfront, fronthatás, időjárás-érzékenység

Csütörtökön kettősfronti hatást tapasztalhatunk: előbb migrénes, majd görcsös fejfájás léphet fel, illetve egész nap gyakoriak lehetnek a keringési és a vérnyomáspanaszok.

Az időjárás-érzékenyek romló élettani helyzetet tapasztalhatnak, a következő napokban jelentősen erősödik a szervezetet érő igénybevétel. Ha tartósan rossz közérzetet, gyakori rosszulléteket vagy szűnni nem akaró fejfájást tapasztal, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Csütörtökön nagyon összetett lesz a humánmeteorológiai helyzet, a melegfrontot követően kettősfronti jellegű hatás várható. Nem pihenhet szervezete, szinte bárkinél felléphetnek tünetek.

A változékonyság megterhelő még az egészséges szervezet számára is!

Amennyiben akár a hideg- akár a meleg, vagy akár a kettősfrontra érzékeny, akkor országszerte tapasztalhat fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. Intenzívebb tünetekre a Dunántúlon számíthat. Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, és levendulaolajat párologtatni, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, a következő napokban pedig tartós ízületi bántalmakra kell készülni.

Ha hajlamos rá, akkor vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért lehetőség szerint ajánlott kerülnie a stresszes helyzeteket, próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot. Ha tudatosan megtervezi a napirendjét, akkor sok kellemetlenségtől megkímélheti magát és a környezetét is.

Csütörtökre virradó éjszaka több helyen előfordulhat csapadék, helyenként megdörrenhet az ég

Napközben a fátyol- és gomolyfelhős idő mellett egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel kísért zivatarokra kell számítani, erre nagyobb esély az ország déli felén van. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. Hajnalban 13-21, délután 23-30 C-fokot mérhetünk.

Parlagfűallergia

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a magas-nagyon magas tartományban alakul, csütörtökön viszont a csapadékos területeken közepes szintre mérséklődik a pollenterhelés. A csalánfélék és esetenként a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes tartományban alakulhat. A kültéri allergén gombák spóraszáma országosan magas-nagyon magas szintet érhet el.

UV-sugárzás:

Az UV-sugárzás a felhőzet függvényében ingadozik, alapvetően mérsékelt marad.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához