Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájást, figyelemzavart hozhat szerdán a melegfront

vérnyomás, fejfájás

Szerdán melegfronti hatás érvényesül. Koncentrálási problémák és figyelemzavarok léphetnek fel, csökken a teljesítőképesség. Növekszik a migrénhajlam.

Az időjárás-érzékenyek a migrénhajlam fokozódását tapasztalhatják, a régen tapasztalt emésztési panaszok is erősödhetnek. Ha erősödő fejfájást, tompaságot, illetve kedvetlenséget tapasztal, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Szerdán kezdetben melegfronti hatásra számíthatunk, majd a koraesti óráktól északnyugat felől egyre inkább hidegfront jellegű panaszok is keveredhetnek a tapasztalható tünetek közé.

Szerdán napközben egy melegfront fejti ki humánmeteorológiai (R) hatását. Dél felől egyre erősödő intenzitással fejfájás, migrén jelentkezhet. Romolhat a koncentrálási képesség, figyelmetlenség, tompaság is felléphet. Többen ébredhetnek kialvatlanul, ezt leginkább az északi megyékben élők tapasztalhatják. Napközben emellett emésztési panaszok is felléphetnek, ezek közül legnagyobb eséllyel a puffadást tapasztalhatja. Éppen ezért próbálja kerülni a puffasztó ételeket, például a brokkolit, karfiolt, karalábét. Az időnként élénk légmozgás hatására egyesek nyugtalanná válhatnak, de a nap folyamán csökken az ingerlékenységre való hajlam.

Csak kevés napsütés valószínű, az is inkább délnyugaton, a felhős időben kisebb lehangoltságot, rosszkedvet is érezhet, de érdemes szabadtéri programokat szervezni, mert a hőmérséklet még a kellemes tartományban alakul. Estétől északnyugat felől már hidegfronti tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél, így felerősödhetnek az ízületi panaszok, és növekszik a görcshajlam is.

Szabadtéri tevékenységek

A felhős idő ellenére inkább csak északon lesz csapadék, ott szükség lehet az esernyőkre, máshol kedveznek a feltételek a szabadtéri programoknak. A szél pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet, de így is viszonylag magas lesz.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához