Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha ilyen problémával küzd, nem lesz könnyű a hétfő

ízületi fájdalom, orvosmeteorológia, migrén, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint habár kifejezetten nem érvényesül fronthatás, nem lesz pihentető a hétkezdet!

A frontok miatti átmeneti javulás után ismét sokfelé romlani fog a levegőminőség. Miközben a rossz levegő már a beltérben is megjelenik.

Erre mindenkinek figyelnie kell! Különösen asztmások, frontérzékenyek! Pontosan elmagyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn nem jön front, de gyenge hidegfront és ezzel egyidejűleg melegfront jellegű hatás érvényesül a légköri változásokhoz köthetően. Az erős lökésekkel kísért szél okozhat kellemetlenségeket, és északkelten a hidegebb idő is megterhelő lehet. Pihenésről szó sincs, továbbra is intenzív hatások érvényesülnek!

Görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök is megjelenhetnek a hidegfrontra fokozottan érzékenyek körében, de az erős lökésekkel kísért szél másoknál is hasonló tüneteket válthat ki. Sok folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztásával javasolt, de a levesek és teák ugyanúgy segítenek a folyadék-utánpótlásban. Emellett a megszokottnál ingerlékenyebb, türelmetlenebb is lehet. A migrénesek állapota szintén romolhat, náluk emellett koncentrálásbeli problémák is megfigyelhetőek lehetnek.

Egész nap ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, ezeket kímélő tornával mérsékelje. A kopásos ízületi panaszok reggel lehetnek a legerősebbek, de napközben többször is előjöhetnek. Emellett ingadozhat a vérnyomás, illetve a keringési panaszok is csak lassan kezdenek mérséklődni - a gyorsan változó légköri helyzet nagy terhelést rótt a szervezetünkre! Érdemes minél több időt pihenéssel tölteni, és kerülni a nagyobb fizikai megerőltetéseket.

Szabadtéri tevékenységek

Kissé változékony idő lesz, helyenként átmenetileg az esernyőkre is szükség lehet. A légmozgás több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet, rontja a komfortérzetet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fáj a térde? Az ízületi ultrahang segíthet kideríteni az okát

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához