Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön jelentősen meggyűlhet a bajunk a fejfájással

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász meleg szél

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hidegfront után csak meginog a nyári idő!

Nem a szokásos hidegfront utáni helyzetre számíthatunk! A nyári idő gyors visszatérése lesz a domináns humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

Átmenetiek a posztfrontális panaszok! Megint jön az időjárás-érzékenyeket megterhelő brutális nyár!

Jelentős terhelő tényezőt hozott ez a hidegfront a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben.

A front miatt több fokkal visszaesett hőmérsékletek fokozzák az újra beinduló melegedés terhelő hatását. A front utáni erős szelek csak fokozatosan mérséklődnek, hozzájárulva az idegrendszeri panaszok erősödéséhez. A görcsös jellegű fejfájásokat fokozatosan felváltja az erősödő migrén hajlam és a gyulladásos panaszok gyakoribb jelentkezése. A keringési rendszer fokozott terhelése miatt gyakoribbak a mellkasi panaszok, a szokatlan fáradtság, a vérnyomás ingadozása. A panaszok erősségében a Dunántúlon és az északi országrészben élők lesznek a kedvezőtlenebb helyzetben.

Szabadtéri programok

A száraz idő országosan kedvező a kültéri programok számára, azonban aki a erős szelet rosszul viseli az inkább várjon a délutáni órákig, különösen az északi tájakon. A reggel még jelentősen visszaesett hőmérsékleti értékek gyors emelkedésnek indulnak, és fokozatosan visszatérnek a nyárias hőmérsékletek.

UV veszély

Országosan meghaladjuk a 4-es szintet, már a közepesen érzékeny bőrűek is kerüljék a tartósabb déli napot, és használjanak napvédőket!

Milyen idő lesz?

Csütörtökön a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, kevés lesz a felhő az égen. Az északias szelet még többfelé élénk, északkeleten és nyugaton kezdetben erős lökések kísérhetik. Kora reggel 8 és 13, napközben 20 és 26 C-fok között alakul a hőmérséklet, melegebb délkeleten lesz.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Paracetamol, ibuprofen, diclofenac: melyik fájdalomcsillapító, mire jó?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához