Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: beteges időjárásba vezet minket a szerda

orvosmeteorológia meteorológia időjárás fornthatás napsütés meteogyógyász

Változás kezdődik - az ország időjárása kettészakad a nap ezen részétől.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint napközben még a front előtti helyzet, szerda estétől pedig egy front határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet.

Egyelőre migrén, szerda estétől fejgörcs!

Jelentős változás kezdődik a humánmeteorológiai - orvosmeteorológiai helyzetben. Jön a hidegfront, változás kezdődik!

Eltérő panaszok nyugat és kelet között. A Meteo Klinika TV a hőhullám végéről, nézze meg itt!

Szerdán a nap második felében, inkább estefelé északnyugat felől hidegfront érkezik, de alapvetően előtte még a szokatlan, nyárias meleg határozza meg a humánmeteorológiai® helyzetet.

A front előtt még napsütés is lesz, és kifejezetten magasra emelkedik a hőmérséklet:

délkeleten 33, 34 fokot is mérhetünk. Délutántól a Dunántúlon kezdődik változás, már előfordulhat zápor és zivatar is, és ott várhatóan 30 fok alatt maradnak a csúcsértékek is.

Többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, melyet az élénk, a Kisalföldön estétől erős szél tovább fokoz. A front előtt erősödhetnek a gyulladásos tünetek, emellett emésztési problémák, puffadás is felléphetnek. Az estétől érkező front idején a hirtelen változás megterhelő lehet a szervezet számára, különösen a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők, a vérnyomáspanaszokkal élők tapasztalhatnak kellemetlen humánmeteorológiai tüneteket.

Többfokos lehűlés kezdődik, estétől az ízületi bántalmakkal élőknél is egyre erősebben jelentkezhetnek a jellemző tünetek. Emellett jelentősen fokozódik a görcshajlam is, az izom- és hasi görcsök mellett a kismamáknál is felléphetnek erőteljesebb görcsök, ajánlott kerülni a megerőltető tevékenységeket!

Szabadtéri programok

Napközben még a meleg miatt nyárias ruhadarabokra van szükség, délután azonban a Dunántúlon az esetleges záporok, zivatarok miatt az esernyő is kellhet. A megélénkülő szél nem okoz nagy zavart a kinti programokban, de az említett zivatarok zavarhatják a szabadtéri tevékenységeket.

Pollen, parlagfű, allergia

A parlagfű pollenje nagyon magas koncentrációban van jelen a levegőben, erős panaszokat okozhat az arra allergiásoknál. Az orrfolyáson, orrduguláson kívül könnyezés, nehézlégzés jelentkezhet, kaparhat a torka. A szeles tájakon fokozódhatnak a tünetek, lehetőleg tartózkodjon zárt térben, a parkos területeket, mezőket pedig továbbra is kerüljük! A front mögött csökkeni fog a pollenszint.

Időjárás szerdán

Szerdán többfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, a késő délutáni, esti órákban a közeledő hidegfront hatására záporok, zivatarok alakulhatnak ki nyugaton, északnyugaton. A Dunántúl északi felén északnyugatira fordul a szél, máshol mérsékelt, délen többfelé élénk lesz a légmozgás. Hajnalban 9-17, délután 28-34 fok között alakul a hőmérséklet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához