Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha vasárnap ingadozik a vérnyomása és hasogat a feje

fejfájás

Vasárnap markáns front nem, de a növekvő változékonyság okozhat panaszokat. A kinti programok során ingadozó hő- és komfortérzet lesz jellemző.

Az időjárás-érzékenyek a nap folyamán egyre erősödő tüneteket tapasztalhatnak, ingadozhat a kedélyállapot is. Ha rosszulléttel küzd vagy sokat fája feje, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Vasárnap a markáns frontok elkerülik a Kárpát-medence térségét, de növekszik a változékonyság, emiatt pedig jó eséllyel ingadozhat a komfortérzete, a kedélyállapota. Ismét kifejezetten hűvösen indul a nap, így nagyon fontos, hogy a megfázás elkerülése érdekében vastagon, rétegesen öltözzön fel. Az ízületi bántalmakkal élők nehezebben ébredhetnek, őket viseli meg legjobban a hideg, a nyirkosság. A néhol párás, ködös idő fokozza a tüneteket. A délelőtti melegedés idején ingadozhat a vérnyomás, ez akár a mindennapi tevékenységek elvégzésében is akadályozhatja.

A párásabb tájakon továbbra is számítson arra, hogy fejfájása tartóssá válhat a délutáni órákban. Ez már az egészséges szervezetet is kimerítheti, így ha teheti, a szabad idejét pihenéssel töltse, próbálja kerülni a megerőltető tevékenységeket.

Balesetveszély

A közlekedők hajnalban néhol ködfoltokkal találkozhatnak, melyek területén hirtelen és nagymértékben lecsökken a látástávolság. Ilyen esetekben tartson nagyobb követési távolságot, vezessen lassabban, érdemes a tervezettnél korábban elindulni. Időnként zavaró lehet a vakító napsütés is, főleg napfelkeltekor és alkonyatkor, délután pedig nedves útszakaszok is előfordulnak.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához