Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz szerda vár a fejfájósokra

fejfájás, poszt-covid

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem csak a frontérzékenyeknél, hanem másoknál is jelentkezhetnek tünetek, amik a következő napokban tartósan fennállhatnak.

Az időjárás-érzékenyek az őszi-téli, fényhiányos időszakban nagyon gyakran tapasztalnak állapotromlást, emellett tartós rosszkedvet és fejfájást is! Ha ön is alvásproblémáktól szenved, fáradtnak, energiátlannak érzi magát, ön is érintett lehet.

Ha Önnél felmerülhet a front- és stressz-érzékenység gyanúja, feltétlenül nézze meg a meteogyógyász® mai videóját! Sokat fog segíteni:

Fronthatás szerdán

Szerdán nem jön újabb front, de reggel többfelé párássá válik a levegő. Általában délelőtt megszűnnek a ködfoltok, de a magasban zajló változások most is okozhatnak kellemetlen perceket, a derült körzetekben pedig erősebben lehűl a levegő. Délután helyenként kisüt a nap, errefelé kissé javul az idő.

Hajnalban szinte országszerte jellemző lehet, hogy a kopásos ízületi bántalmakkal élőknek sajoghatnak a végtagjaik, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. A tüneteket enyhítheti, ha az érintett testrészeket folyamatosan melegen tartja, illetve ébredéskor kissé átmozgatja, megtornáztatja. A fejfájás a fokozottan érzékenyek körében lehet gyakori: most a görcsös eredetű bántalmak erősödhetnek fel, illetve akár ingerlékenyebb is lehet a megszokottnál. A türelmetlenség, izgatottság nem tesz jót a közérzetének sem.

Szabadtéri tevékenységek

A párás hideg a hőérzeten is ront, és ezt leszámítva is hűvösen indul a nap. Könnyen megfázhat, a kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények, ezért fontos, hogy rétegesen, vastagon öltözzön fel. A napsütés ellenére is hűvös lesz, így napközben is elkél a vastagabb öltözet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához