Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz szombat vár a fejfájósokra

orvosmeteorológia, fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már megint egymást érik a frontok, nagy a szervezetünket érő terhelés!

A fény szerepe nagyon fontos az életünk, egészségünk szempontjából. Ennek változása nagyon is szoros kapcsolatban áll életfolyamatainkkal. Egyre gyorsabban nő a nap!

Hogy viseli a szervezetünk? Összetett kérdésről van szó, magyarázza a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton egy gyenge hidegfront alakítja az időjárást, ami szerte az országban kiválthat tüneteket az arra érzékenyek körében. A szabadban csökken a hő- és komfortérzet, a frontra érzékenyek panaszai pedig fokozódnak.

A hőmérséklet egyelőre nem esik vissza számottevően, de az egyéb légköri hatások miatt sokak tapasztalnak tüneteket!

A nap elején inkább még csak a Dunántúlon, később máshol is jelentkezhetnek panaszai, amennyiben erre érzékeny. Ebben az esetben fokozódhat a görcshajlama, ami nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsös fejfájás formájában is jelentkezhet. Az északi országrészben ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. lehetőség szerint növelje meg a folyadékbevitelt, lehetőleg tiszta vizet (akár csapvizet) fogyasszon. A szívbetegek állapotában szintén előfordulhat romlás, esetükben pihenés, a megterhelő tevékenységek kerülése javasolt.

Légszennyezés

A változékonyabbra forduló időben jelentősen javulni fog a levegőminőség.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton az ország nagy része felett sok felhő lesz, napközben helyenként átmenetileg csökkenhet a felhőzet és néhány órára, a déli tájakon több órára kisüthet a nap. Kisebb eső, egy-egy zápor elvétve előfordul. A nyugati-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, északon helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhögés: ezek a betegségek okozhatják

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához