Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szerdán ezekre a kellemetlen panaszokra számítson

reuma, ízületi fájdalom, gyulladás, kopás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontos napok után nem lesz gyors a panaszok mérséklődése!

Az időjárás széles körben befolyásolja a mentális képességeinket is, megváltozik a figyelmünk, a tanulási- és munkaképességünk, fáradtabbak, lehangoltak vagyunk, ami egy kiemelten terhelő időszakban komoly következményekkel járhat!

Koncentráció és időjárás! Érettségizők, figyelem! Fontos terhelő időszak kezdetére figyelmeztet a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán helyenként hűvös lesz a hajnal, de megszűnik a fronthatás, így kissé javulhat az állapota. A viszonylag nagy napi hőingás azonban megterhelő lehet a szervezet számára, és a fejfájás sem múlik el egyik percről a másikra!

Az előző napokhoz képest tehát reggel hűvösebb időre számíthatunk, az alacsony hőmérséklet pedig többeknél okozhat kellemetlen panaszokat. Délutánra melegszik az idő, de most pont ez a nagy napi hőingás fog megterhelést jelenteni a szervezetünknek!

Amennyiben a fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik, számítson arra, hogy a kopásos jellegű ízületi bántalmak esetén nehezen indul a nap, így ha ez önre is jellemző, akkor felerősödhetnek a végtagfájdalmai; a mélyebb völgyekben ezek fokozottan jelentkezhetnek.

Napközben emellett, főleg a délelőtti órákban vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat tapasztalhat, a tünetek a szeles tájakon lehetnek a legintenzívebbek. Ezzel együtt a közérzete is romolhat, múló rosszullét léphet fel. A fejfájás szintén tartósan jelen lehet, akár a görcsös, akár a migrénes tünetekre hajlamos.

Jó hír viszont, hogy többórás napsütés jótékonyan hat a hangulatra, a sok napfény ráadásul immunerősítő hatással is bír.

Szabadtéri tevékenységek

Az öltözködés során is vegye figyelembe, hogy jóval hűvösebb a hajnal az előző napokban megszokottnál. Jól jön a kabát, ha pedig hosszabb időt tölt a szabadban, akkor a gyerekeket is öltöztesse rétegesen, hogy elkerülje a megfázást. A futó záporok miatt szükség lehet az esernyőkre.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán napos-gomolyfelhős idő várható. A megnövekvő felhőzetből délután főként keleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, néhol zivatarok. Többfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban -1, +8 fokig hűl le a levegő, gyenge fagyok fagyzugos helyeken lehetnek. Délután 12-17 fok közé melegedhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tenziós fejfájás vagy migrén? Ekkor forduljon orvoshoz

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#tenziós fejfájás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához