Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ez a hét sem indul tünetmentesen

orvosmeteorológia, front, fejfájás, napsütés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontmentes hétkezdet sokak számára kedvező, de most is lesznek olyan érzékenyebbek, akik nehezebb órákat élnek át a nap folyamán!

Nem tud megnyugodni az időjárás, ezen a héten még terhelőbb helyzetre is kell számítanunk mint a múlt heti front nélküli hőhullámban! Ismét romlik a frontérzékenyek helyzete!

A Meteo Klinika TV bemutatja mire számíthat! Elmagyarázza a meteogyógyász!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn nem érkezik légköri front, azonban melegfronti tünetek és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek. A nagy napi hőingás szintén megterhelő lehet!

Abban az esetben, ha a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár kisebb migrént, fejfájást is tapasztalhat. Most a szokásosnál nagyobb hangsúlyt kell fektetni az élénkítésre, azonban kerülje a kávé és a csokoládé fogyasztását. Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a fizikai és a szellemi munkavégző-képeségét is, délután azonban a napsütés már sok esetben ellensúlyozhatja a panaszokat.

Helyenként kifejezetten hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a tüneteik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket. Napközben aztán gyorsan szűnnek a panaszok, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket. Délutánra várhatóan jelentősen javul majd a helyzet, de a 30 fok körüli meleg ismét tud kellemetlenségeket okozni azoknak, akik ezt nehezebben viselik.

Szabadtéri tevékenységek

Az idő kedvező a nyaralók számára, a körülmények kedveznek a szabadtéri programoknak, városi sétáknak, aktív pihenésnek. A napszúrás elkerülése érdekében viseljen könnyű, világos színű fejfedőt, a ruházata is természetes anyagból készüljön!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így jelezheti az ujj az autoimmun betegséget

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#térdfájás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához