Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: készüljön, ilyen panaszokra számíthat pénteken!

orvosmeteorológia, front, időjárás, nyár

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint keleten lehet több a panasz, és ott tovább is fog tartani!

Megosztja a humánmeteorológiai helyzet az ország keleti és nyugati részében élő frontérzékenyek tapasztalható tüneteit! Ráadások napokig ennek a helyzetnek a fennmaradásával kell számolnunk!

Nyugatra menjen ha frontérzékeny! A Meteo Klinika napi tanácsát nézze meg a meteogyógyász® mai videójában!

Fronthatás pénteken

Pénteken az ország keleti és nyugati felén eltérő humánmeteorológiai helyzet lesz jellemző. A napos vidékeken a melegedő időben melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek, és ismét nagyon erős UV-sugárzásra számíthatunk. Romlik az allergiahelyzet, egyre több fűféle szórja pollenjét. Így a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében alvászavarok, álmatlanság, napközben pedig tompaság, koncentrálási problémák léphetnek fel. Egyeseknél kisebb fokú migrén is felléphet, a fejfájás és a már említett tompaság miatt általános rossz közérzet is jelentkezhet, de a napfényes, nyugodt idő sokat javíthat a hangulaton.

Keleten egy közelben tartózkodó légörvény miatt a vérnyomás-panaszokkal élők azonban vigyázzanak, arrafelé csökken a munkavégző-képesség, és a fokozottabban érzékenyeknél akár rosszullét is felléphet. A megterhelő fizikai munkát, a ház körüli tevékenységeket ajánlatos inkább elhalasztani. Emellett keringési problémákat is lehet tapasztalni, ingadozhat a vérnyomás.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás a napos tájakon a tiszta időben sokfelé eléri a nagyon erős fokozatot. A káros sugarak ellen magas faktorszámú fényvédő szerekkel védekezzen, a kisgyerekek és az érzékenyek használjanak legalább 40-es faktorszámú krémeket! Bőrét védje világos színű, könnyű ruházattal is, valamint viseljen kalapot, napszemüveget! Keleten a felhők miatt nem áll fenn a leégés veszélye.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken a keleti és az északkeleti tájakon lehet zártabb a felhőtakaró, itt az eső is eshet, máshol változóan napos-felhős időre van kilátás, de elszórtan futó zápor, esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. Nyugaton lehet csak több napsütés. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északias szél. Délutánra 21 és 27 fok közé melegedhet a levegő, a tartósabban felhős, esős tájakon maradhat hűvösebb az idő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Másodlagos magas vérnyomás - hormonprobléma is kiválthatja

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívinfarktus

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához