Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap ingadozhat a vérnyomása

szédülés

Vasárnap a hűvös, nyirkos reggelen fennáll a megfázás veszélye, délután pedig a változékonyság terheli a szervezetet.

Az időjárás-érzékenyek egész nap tapasztalhatnak panaszokat, különösen a fejfájósok. Ha szűnni nem akaró tünetei vannak, gyakran van rosszul egy-egy időjárás-változás estén, ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Vasárnap frontmentes, de kissé változékony időre számíthatunk, ez pedig többeknél okozhat kellemetlen panaszokat. A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél nehezen indulhat a nap, így ha ez önre is jellemző, akkor számítson arra, hogy felerősödhetnek a végtagfájdalmai, főként akkor, ha délnyugaton él. Reggel egy kímélő, nem megerőltető tornával vagy csalánlevél főzetéből készített borogatással mérsékelheti a tüneteket. Napközben a tünetek várhatóan mindenhol fokozatosan megszűnnek.

Az előző napon tapasztalt görcsös bántalmak is elmúlnak, már megszűnik a hidegfronti hatás. A nap elején azonban még tapasztalhat kellemetlenségeket, amennyiben a fokozottan érzékenyek közé tartozik. Vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, illetve enyhébb rosszullét is felléphet, ám fokozatosan csökkenő intenzitással.

Szabadtéri:

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, az esernyőkre is szükség lehet! A szél több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet.

Olvasson tovább!

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához