Ezeket látta már?

Óriási robbanás volt Moszkva mellett, evakuálják a környéket

robbanás, orosz, háború, moszkva

Szergijev Poszad városát erős robbanás rázta meg, minimum 43 ember megsérült.

Robbanás történt a Moszkva melletti Szergijev Poszadban lévő Zagorszki Mechanikai és Optikai Gyár területén, az üzem közelében lévő több házban is kirobbantak az épületek ablakai – számolt be az index a TASZSZ alapján. A detonáció oka az előzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Hírügynökségi jelentések szerint a hatóságok kizárták a dróncsapás lehetőségét – derült ki az MTI tájékoztatásából.

A város Moszkvától 70 kilométerre fekszik, a robbanás a Zagorszki Mechanikai és Optikai Gyár területén történt a kazánház körül, egy olyan hangárban, ahol pirotechnikai eszközöket tároltak - egyes források szerint, míg mások nem tudnak ilyen eszközök tárolásáról. Szergej Csankajev, a Pyro-Ross vállalat igazgatója elmondta, hogy az egyik gépészeti raktár robbant fel, elmondása szerint ott azonban sem emberek, sem pirotechnikai eszközök nem voltak.

A robbanás 2 kilométeres körzetben lehetett érzékelni. A robbanáshullámtól a város különböző kerületeiben lévő több házban is kitörtek az ablakok. Az evakuálást megkezdték.

Meg fogják vizsgálni a gyár területén lévő biztonsági kamerák felvételeit mivel sokan úgy feltételezik, hogy külső behatás történt, mert szerintük ott nem lehetett semmi, ami felrobbanhatott volna.

Forrás: index
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához