Ezeket látta már?

Rosszul lett a piros lámpánál a 75 éves sofőr Kapuváron

táncos, mentős, Répcelak, újraélesztés

A 75 éves bácsinak óriási szerencséje volt.

"Feleségével utazott át vasárnap Kapuváron az a 75 év körüli férfi, aki miután megállt a piros lámpánál, minden előzmény nélkül hirtelen eszméletlenné vált. Mikor zöldre váltott a lámpa, felesége kétségbeesetten próbálta felébreszteni férjét, de hiába. Két szabadnapos bajtársunk éppen ekkor jött ki egy közeli üzletből és látván a pánikot, azonnal a nő segítségére siettek. Megvizsgálták a férfit, aki ekkor már nem is lélegzett, így az életmentők rögtön kimentették a férfit az autóból és megkezdték az újraélesztést" -olvasható az OMSZ közösségi oldalán.

A posztból kiderült, hogy eközben egy szemtanú személyesen szaladt el a mindössze néhány méterre levő Kapuvári Mentőállomásra, hogy további segítséget kérjen. A szabadnapos mentősök egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amihez pillanatokon belül csatlakoztak a szolgálatban levő mentők is, akikkel közösen már emelt szintek folytatták az ellátást. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Néha bedobban, néha kihagy a szív: ilyen károkat okoz a szívritmuszavar

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség

Forrás: facebook.com/orszagosmentok