Ezeket látta már?

Tragikus vége lehetett volna az apjának - ezen a vészjelzőn múlt minden

rosszul lett ÉletMentő alkalmazás vészjelző

Csak a biztonság kedvéért töltöttük a telefonjára néhány hete - nem hittük, hogy ilyen gyorsan szükség lehet rá.

Levelet kapott az OMSz, amelyben egy beteg családtagja köszöni meg a munkájukat egy személyesen átélt történet kapcsán:

“Tisztelt OMSZ, kedves Mentősök!

A ma délelőtti órákban édesapám rosszul lett az utcán, de szerencsére még volt annyi ereje, hogy az ÉletMentő applikáción keresztül segítséget kérjen bajtársaiktól. Az alkalmazást csak a biztonság kedvéért töltöttük a telefonjára néhány hete; szerencsére épp időben ahhoz, hogy a minden előjel nélkül érkező rosszulléte ne végződjön tragikusan. Apukám hatvan év feletti, aktív életet élő, fiatalos nyugdíjas, aki pont egy éve – kiváló állóképességének köszönhetően – 16 óra alatt tekerte körbe a Balatont.

A váratlanul rátörő rosszullét idején az ÉletMentő alkalmazás a vészjelzőjén keresztül kért segítséget. Apukám nehezen tudott beszélni, de mentésirányító felismerte a helyzetet, GPS alapján beazonosította a helyszínt és azonnal mentőautót küldött érte. Magam és a családom nevében szeretnék köszönetet mondani az alkalmazás fejlesztőinek és operátorainak, a mentésirányítóknak és a kiérkező mentőegység tagjainak!

Nekik köszönhetően édesapám időben kaphatott megfelelő orvosi ellátást, már jobban van és bízhatunk a mielőbbi felépülésében! HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK! Mindenkit arra biztatunk, hogy töltsék le az alkalmazást saját és szeretteik telefonjára kortól és egészségügyi állapottól függetlenül. Valóban életet menthet! Üdvözlettel, H. Katalin"

Az Életmentő Alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store-ban!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szerelmét élesztette újra: egyik percben még beszélgetett vele a kedvese, a másikban már a földön feküdt

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához