Ezeket látta már?

A szentendrei ügyelet életmentő akcióban

szentendre, ügyelet, életmentés, mentők

Egy tahitótfalui család életét mentette meg a szentendrei ügyelet, amikor egy férfi hirtelen rosszullétet mutatva összeesett otthonában.

A férj először gyomorfájásra panaszkodott, majd váratlanul veszítette el az eszméletét. A rémült feleség azonnal hívta a mentőket, és a telefonon kapott instrukciók alapján megkezdte a férje vizsgálatát, aki ekkor már nem lélegzett.

Az ügyeleti mentésirányító a helyzet súlyosságát felismerve az esetkocsin kívül a szentendrei orvosi ügyeleti egységet is azonnal riasztotta. A gyors reakció és az együttműködés lehetővé tette, hogy a segítség perceken belül megérkezzen. Az asszony elszántan folytatta az újraélesztést, míg a szentendrei orvosok és az esetkocsi legénysége átvette a további ellátást.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a szakértői ellátás végeredményeként a férfit stabil állapotban sikerült kórházba szállítani. A szentendrei ügyeleti csapatok elszántságának és gyors reakciójának köszönhetően egy életmentő küzdelem vette kezdetét, amely végső soron sikerrel zárult.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Néhány hetes kisbabához riasztották a mentőket

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

újraélesztés

Forrás: Országos Mentőszolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához