Ezeket látta már?

Üzemi baleset: gyártószalag rántott be egy férfit Zalaegerszegen

üzemi baleset, munkahely, gyártószalag, újraélesztés

Egy tragikus baleset rázta meg a zalaegerszegi Posta utcában található üzemet, amikor egy dolgozót a gyártószalag hirtelen magával ragadott.

A szörnyű balesetet látva azonnal beavatkoztak az üzem dolgozói, majd megérkeztek város hivatásos tűzoltói a helyszínre, hogy áramtalanítsák a szalagot és kiszabadítsák a bajba jutott munkatársat. Az eset során a zalaegerszegi tűzoltók kiemelkedő hősiességről tettek tanúbizonyságot, aktívan részt véve az érintett újraélesztésében.

A baleset délután történt az egyik helyi üzemben, ahol a gyártószalag váratlanul bekapcsolt, és magával sodorta a munkást. Az üzem dolgozói gyorsan reagáltak, és azonnal elkezdték a mentést, mielőtt a tűzoltók megérkeztek volna.

A Zalaegerszeg Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság szakértői gyorsan áramtalanították a gyártószalagot, majd különleges technikákkal kiszabadították a beszorult dolgozót. A mentőakció során az érintett munkatársnál szükséges életmentő mellkaskompressziót végeztek, sikeresen stabilizálva az állapotát.

A baleset után az érintett dolgozót kórházba szállították további ellátás és vizsgálat céljából. Az eset részletes vizsgálata folyamatban van annak érdekében, hogy kiderüljön a gyártószalag hirtelen működésbe lépésének okai, és megelőzhetőek legyenek hasonló incidensek a jövőben. A vállalat és a hatóságok egyaránt együttműködnek a biztonságos munkakörnyezet biztosítása érdekében.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sikeres újraélesztés egy budapesti idősotthonban - félrenyelt egy idős lakó, majdnem az életébe került

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

újraélesztés

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához