Karcinogén | Egészségkalauz

Karcinogén

Rákkeltő anyagok: veszélyek a mindennapokban

Rákkeltő anyagok: veszélyek a mindennapokban

Hogyan védekezhetünk a láthatatlan kockázatok ellen?

Alufólia: nem süt vele többet, ha ezt megtudja!

Alufólia: nem süt vele többet, ha ezt megtudja!

Merjünk alufóliában sült ételt készíteni és enni, vagy nem? Tényleg mellrákot, vagy Alzheimer-kórt okoz az alumínium? A szakgyógyszerész válaszol.

Ezek a rossz szokások növelhetik a veserák kialakulását

Ezek a rossz szokások növelhetik a veserák kialakulását

Íme a fő rizikótényezők, melyek veserák kialakulásához vezethetnek.

Gyakori rákkeltő anyagok, melyeket nem árt ismernie

Gyakori rákkeltő anyagok, melyeket nem árt ismernie

A rákkeltő anyagok sok esetben körülöttünk vannak – az ételeinkben, italainkban, a levegőben, a mindennapokban használt vegyszerekben.

Rákkeltő anyagok termelődnek az ételben, ha eddig hagyja sülni

Rákkeltő anyagok termelődnek az ételben, ha eddig hagyja sülni

Jobb ha előre tud róla, mert sütés közben eszünkbe nem jutna, hogy épp rákkeltő anyagokat igyekszünk a család elé tenni a tányérra.